Tofus-padlizsános burger répával
Lágy vegetáriánus fasírozott. A tofu íze a zöldségben könnyen elveszik, ezért a nem vegetáriánusoknak is biztosan ízleni fog. A fasírozott csicseriborsó lisztből készül, így a gluténmentes diétához is kiváló.
recept,recept fotó,padlizsán,répa,tofu, fehér,csicseriborsóliszt,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 2 | evőkanál | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
hagyma | 100 | gramm | |
padlizsán | 250 | gramm | |
répa | 250 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
só | - | ||
tofu, fehér | 360 | gramm | |
vaj | 20 | gramm |
Recept
1.
padlizsán 250 gramm • répa 250 gramm • hagyma 100 gramm
A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A répát és a padlizsánt megpucoljuk, majd vastagra lereszeljük.

2.
vaj 20 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só 1 teáskanál
A lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a zöldséget, sót és a fűszert, majd 5-8 percig pároljuk.


4.
csicseriborsóliszt 2 evőkanál • só
A tofut a zöldséggel együtt belerakjuk egy tálba, hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Ízlés szerint sózhatjuk.

5.
A masszából golyókat formálunk, amelyeket kissé laposítjuk.

6.
A fasírozottat olajban rántjuk, esetleg használhatunk ActiFry berendezést is, amelyben a felső edényben sütjük. Az edényt megkenjük olajjal és minden oldaláról sütjük a fasírozottat...

7.
...3-4 percig. Vagy sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőben is süthetjük. Szintén grillen is elkészíthetjük. Sütéskör nagyon lágyak a fasírozottak, így nagyon óvatosan forgassuk. Amikor kihűlnek, megszilárdulnak.

Jó étvágyat!