szakacsreceptek.hu

Tofus-padlizsános burger répával

    

Lágy vegetáriánus fasírozott. A tofu íze a zöldségben könnyen elveszik, ezért a nem vegetáriánusoknak is biztosan ízleni fog. A fasírozott csicseriborsó lisztből készül, így a gluténmentes diétához is kiváló.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
csicseriborsóliszt2evőkanál
fekete bors, őrölt½teáskanál
hagyma100gramm
padlizsán250gramm
répa250gramm
1teáskanál
-
tofu, fehér360gramm
vaj20gramm

1. 

padlizsán 250 gramm  répa 250 gramm  hagyma 100 gramm

A hagymát meghámozzuk és felaprítjuk. A répát és a padlizsánt megpucoljuk, majd vastagra lereszeljük.

2. 

vaj 20 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   1 teáskanál

A lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta a hagymát, hozzáadjuk a zöldséget, sót és a fűszert, majd 5-8 percig pároljuk.

3. 

tofu, fehér 360 gramm

A tofut lereszeljük.

4. 

csicseriborsóliszt 2 evőkanál 

A tofut a zöldséggel együtt belerakjuk egy tálba, hozzáadjuk a lisztet. Összekeverjük, majd 10 percig állni hagyjuk. Ízlés szerint sózhatjuk.

5. 

A masszából golyókat formálunk, amelyeket kissé laposítjuk.

6. 

A fasírozottat olajban rántjuk, esetleg használhatunk ActiFry berendezést is, amelyben a felső edényben sütjük. Az edényt megkenjük olajjal és minden oldaláról sütjük a fasírozottat...

7. 

...3-4 percig. Vagy sütőpapírral bélelt tepsiben a sütőben is süthetjük. Szintén grillen is elkészíthetjük. Sütéskör nagyon lágyak a fasírozottak, így nagyon óvatosan forgassuk. Amikor kihűlnek, megszilárdulnak.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés