Grillezett padlizsán batyucskák

Finom és egészséges grillezett hús nélküli étel.
recept,recept fotó,padlizsán,Gouda sajt,Húsnélküli ételek,Nyári grill receptek,Gluténmentes
Húsnélküli ételek
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 356 | gramm kcal | |
ecet | 1 3 | teáskanál kcal | |
fekete bors, őrölt | ¼ 5 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 2 11 | gerezd kcal | |
hagyma | 1 ?? | darab kcal | |
kristálycukor | 1 21 | teáskanál kcal | |
olivaolaj | 2 264 | evőkanál kcal | |
padlizsán | 3 ?? | darab kcal | |
paradicsom | 2 ?? | darab kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
só | ¼ 0 | teáskanál kcal |
Recept
1. Padlizsán elkészítése
Nagyobb padlizsánokat megmosunk, megszárítjuk és a zöld részeket levágjuk, majd hosszában 1cm vastag szeletekre vágjuk. A padlizsán gömbölyű szélét apróra vagdossuk. A felszeletelt padlizsánokat, mindkét oldalról megsózzuk, és egy papírtörlőn 20 percig állni hagyjuk.

2. Töltelék elkészítése
olivaolaj 2 evőkanál
Az apróra vágott padlizsánt forró olajon körülbelül 5 percig sütjük.

3.
hagyma 1 darab • fokhagyma 2 gerezd • só ¼ teáskanál • fekete bors, őrölt ¼ teáskanál
Hagymát és fokhagymát pucolunk, és apró darabokra szeleteljük. Hozzáadjuk a pirított padlizsánhoz. Megsózzuk, és fűszerezzük. Röviden megpirítjuk és levesszük a tűzről.

4.
paradicsom 2 darab • ecet 1 teáskanál • kristálycukor 1 teáskanál
A paradicsomokat forró vízzel leöntjük. 5 perc után kivesszük a vízből, meghántjuk, majd kis kockákra vágjuk. A töltelék masszát visszatesszük a tűzre, hozzáadjuk a paradicsomot, és egy percig pirítjuk. Cukorral és ecettel ízesítjük.

5. A padlizsán grillezése
A padlizsán szeletekről egy papírtörlő segítségével letöröljük a felesleges sót és vizet. A szeleteket 6-8 percig grillezzük, miközben a grillen megforgatjuk. (Padlizsán szeleteket elkészíthetjük grill nélkül is - olajon megpirítjuk mindkét oldaláról körülbelül 2 percig.

6. Batyucskák elkészítése
Gouda sajt 100 gramm
A sajtot szeletekre vágjuk. A padlizsán szeleteket egymásra helyezzük úgy, hogy keresztet alkossunk. A közepére egy szelet sajtot helyezünk, majd hozzáadjuk a töltelék egy részét, és behajtjuk.

7.
A létrejött batyucskát egy fogvájó segítségével összetűzzük. A töltött padlizsánt tálalás előtt 2 percig megmelegítjük a grillen.

Jó étvágyat!