Muszaka
Muszaka - görög rakott padlizsán.
recept,recept fotó,sertés darálthús,paradicsomszósz,burgonya,padlizsán,kemény sajt,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
burgonya | 1 | kilogramm | |
fűszerek a muszakára | 2 | teáskanál | |
hagyma | 150 | gramm | |
kemény sajt | 150 | gramm | |
olivaolaj | 0 | ||
padlizsán | 500 | gramm | |
paradicsomszósz | 500 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 3 | teáskanál | |
sertés darálthús | 750 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
só | 0 |
Recept
1.
olivaolaj • hagyma 150 gramm • sertés darálthús 750 gramm • fűszerek a muszakára 2 teáskanál • só 2 teáskanál • piros paprika, őrölt 3 teáskanál
Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a sertés darált húst, fűszereket és a sót, összekeverjük és 5 percig pároljuk.
2.
paradicsomszósz 500 gramm
Hozzáadjuk a paradicsomszószt. Minden jól összekeverünk és újra 5 percig pároljuk.
3.
burgonya 1 kilogramm • padlizsán 500 gramm • olivaolaj • só
A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A padlizsánt nem hámozzuk, megmossuk és szintén karikákra vágjuk. Egy mélyebb sütőedénybe olajat öntünk, belerakjuk a krumpli felét és erre rá rakjuk a padlizsán felét, és finoman sózzuk.
4.
Hozzáadjuk a húsos ragut és egyenletesen szétkenjük.
5.
A húsra rárakjuk a padlizsán másik felét, arra rá a krumpli másik felét, szükség szerint újra finoman sózzuk. A sütő edényt letakarjuk és előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük.
6.
kemény sajt 150 gramm
A fedőt levesszük, a muszakát megszórjuk reszelt sajttal vagy sajt szeleteket rakunk rá és további 20 percig hagyjuk pirosra sütni.
7.
Sütés közben ajánlatos a sütő edény alá helyezni egy tepsit, az esetleges fölösleg víz, kifolyása végett amit a krumpli és a padlizsán ereszt. Miután megsült, hagyjuk a muszakát kicsit kihűlni, szeleteljük fel és tálaljuk.
Jó étvágyat!