szakacsreceptek.hu

Muszaka

Muszaka

    

Muszaka - görög rakott padlizsán.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
burgonya1kilogramm
fűszerek a muszakára2teáskanál
hagyma150gramm
kemény sajt150gramm
olivaolaj0
padlizsán500gramm
paradicsomszósz500gramm
piros paprika, őrölt3teáskanál
sertés darálthús750gramm
2teáskanál
0

1. 

olivaolaj  hagyma 150 gramm  sertés darálthús 750 gramm  fűszerek a muszakára 2 teáskanál   2 teáskanál  piros paprika, őrölt 3 teáskanál

Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és megdinszteljük. Hozzáadjuk a sertés darált húst, fűszereket és a sót, összekeverjük és 5 percig pároljuk.

2. 

paradicsomszósz 500 gramm

Hozzáadjuk a paradicsomszószt. Minden jól összekeverünk és újra 5 percig pároljuk.

3. 

burgonya 1 kilogramm  padlizsán 500 gramm  olivaolaj 

A krumplit meghámozzuk, megmossuk és karikákra vágjuk. A padlizsánt nem hámozzuk, megmossuk és szintén karikákra vágjuk. Egy mélyebb sütőedénybe olajat öntünk, belerakjuk a krumpli felét és erre rá rakjuk a padlizsán felét, és finoman sózzuk.

4. 

Hozzáadjuk a húsos ragut és egyenletesen szétkenjük.

5. 

A húsra rárakjuk a padlizsán másik felét, arra rá a krumpli másik felét, szükség szerint újra finoman sózzuk. A sütő edényt letakarjuk és előmelegített sütőben 60-80 percig sütjük.

6. 

kemény sajt 150 gramm

A fedőt levesszük, a muszakát megszórjuk reszelt sajttal vagy sajt szeleteket rakunk rá és további 20 percig hagyjuk pirosra sütni.

7. 

Sütés közben ajánlatos a sütő edény alá helyezni egy tepsit, az esetleges fölösleg víz, kifolyása végett amit a krumpli és a padlizsán ereszt. Miután megsült, hagyjuk a muszakát kicsit kihűlni, szeleteljük fel és tálaljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés