RECEPTEK

Kolozsvári káposzta

Kolozsvári káposzta

Tradicionális finom és laktató étel.

recept,recept fotó,kerek szemű rizs,sertés darálthús,kovászos káposzta,Sertéshús,Gluténmentes

Sertéshús

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

fekete bors, őrölt1teáskanál
hagyma250gramm
kerek szemű rizs350gramm
kolbász350gramm
kovászos káposzta1500gramm
piros paprika, őrölt2teáskanál
sertés darálthús1000gramm
2teáskanál
tejföl (14-18%)400milliliter
zsírszegény tej 1,5%1deciliter

 

Recept

1. Elkészítés

kerek szemű rizs 350 gramm   2 teáskanál  hagyma 250 gramm  kolbász 350 gramm

A rizst folyó víz alatt megmossuk, egy lábasban szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, majd felöntjük forró vízzel és puhára főzzük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk.

2. 

sertés darálthús 1000 gramm

A rizst hűlni hagyjuk és összekeverjük az darált hússal.

3. 

kovászos káposzta 1500 gramm

Savanyú káposztát lecsepegtetjük, és amennyiben nagyon savanyú, egy kicsit átmossuk.

4. 1 réteg

fekete bors, őrölt ½ teáskanál

Az elkészített hozzávalókból rétegeket alkotunk egy mélyebb tepsibe. Az aljára a káposzta felét rakjuk, megszórjuk borssal, ráhelyezzük a pirított hagymás kolbász felét.

5. 2 réteg

A kolbászra az egész rizses-húsos masszát rárakjuk, és a tetejére a maradék hagymás kolbászt.

6. 3 réteg

fekete bors, őrölt ½ teáskanál  piros paprika, őrölt 2 teáskanál  tejföl (14-18%) 400 milliliter  zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter

A tetejére a káposzta másik felét rakjuk, megszórjuk borssal és őrölt piros paprikával. Tejben tejfölt keverünk össze, és egyenletesen ráöntjük az elkészített kolozsvári káposztára.

7. Sütés

Előmelegített sütőben közepes hőfokon lefedve 45 percig sütjük. Majd kitakarjuk és magasabb hőfokon további 15-20 percig besütjük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit