szakacsreceptek.hu

Kolozsvári káposzta

Tradicionális finom és laktató étel.

 

Adag: 8

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Darálthús1000gramm
Fekete bors, őrölt1teáskanál
Hagyma250gramm
Kerek szemű rizs350gramm
Kolbász350gramm
Kovászos káposzta1500gramm
Piros paprika, őrölt2teáskanál
2teáskanál
Tejföl (14-18%)400milliliter
Zsírszegény tej 1,5%1deciliter

1. Elkészítés

kerek szemű rizs 350 g   2 TK  hagyma 250 g  kolbász 350 g

A rizst folyó víz alatt megmossuk, egy lábasban szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, majd felöntjük forró vízzel és puhára főzzük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk.

Elkészítés

2. 

darálthús 1000 g

A rizst hűlni hagyjuk és összekeverjük az darált hússal.

3. 

kovászos káposzta 1500 g

Savanyú káposztát lecsepegtetjük, és amennyiben nagyon savanyú, egy kicsit átmossuk.

4. 1 réteg

fekete bors, őrölt ½ TK

Az elkészített hozzávalókból rétegeket alkotunk egy mélyebb tepsibe. Az aljára a káposzta felét rakjuk, megszórjuk borssal, ráhelyezzük a pirított hagymás kolbász felét.

1 réteg

5. 2 réteg

A kolbászra az egész rizses-húsos masszát rárakjuk, és a tetejére a maradék hagymás kolbászt.

2 réteg

6. 3 réteg

fekete bors, őrölt ½ TK  piros paprika, őrölt 2 TK  tejföl (14-18%) 400 ml  zsírszegény tej 1,5% 1 dl

A tetejére a káposzta másik felét rakjuk, megszórjuk borssal és őrölt piros paprikával. Tejben tejfölt keverünk össze, és egyenletesen ráöntjük az elkészített kolozsvári káposztára.

3 réteg

7. Sütés

Előmelegített sütőben közepes hőfokon lefedve 45 percig sütjük. Majd kitakarjuk és magasabb hőfokon további 15-20 percig besütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés