Kolozsvári káposzta
![Kolozsvári káposzta](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000329/img_hu_4x3/kolozsvari-kaposzta_00180.jpg)
Tradicionális finom és laktató étel.
recept,recept fotó,kerek szemű rizs,sertés darálthús,kovászos káposzta,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
fekete bors, őrölt | 1 | teáskanál | |
hagyma | 250 | gramm | |
kerek szemű rizs | 350 | gramm | |
kolbász | 350 | gramm | |
kovászos káposzta | 1500 | gramm | |
piros paprika, őrölt | 2 | teáskanál | |
sertés darálthús | 1000 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
tejföl (14-18%) | 400 | milliliter | |
zsírszegény tej 1,5% | 1 | deciliter |
Recept
1. Elkészítés
kerek szemű rizs 350 gramm • só 2 teáskanál • hagyma 250 gramm • kolbász 350 gramm
A rizst folyó víz alatt megmossuk, egy lábasban szárazon megpirítjuk, hozzáadjuk a sót, majd felöntjük forró vízzel és puhára főzzük. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk. A kolbászt karikákra vágjuk és egy serpenyőn megpirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és tovább pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/ryza-klobasa.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/mlete-maso-s-ryzou.jpg)
3.
kovászos káposzta 1500 gramm
Savanyú káposztát lecsepegtetjük, és amennyiben nagyon savanyú, egy kicsit átmossuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/kvasena-kapusta.jpg)
4. 1 réteg
fekete bors, őrölt ½ teáskanál
Az elkészített hozzávalókból rétegeket alkotunk egy mélyebb tepsibe. Az aljára a káposzta felét rakjuk, megszórjuk borssal, ráhelyezzük a pirított hagymás kolbász felét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/vrstvime.jpg)
5. 2 réteg
A kolbászra az egész rizses-húsos masszát rárakjuk, és a tetejére a maradék hagymás kolbászt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/vrstva-masa.jpg)
6. 3 réteg
fekete bors, őrölt ½ teáskanál • piros paprika, őrölt 2 teáskanál • tejföl (14-18%) 400 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 1 deciliter
A tetejére a káposzta másik felét rakjuk, megszórjuk borssal és őrölt piros paprikával. Tejben tejfölt keverünk össze, és egyenletesen ráöntjük az elkészített kolozsvári káposztára.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/zalejeme-smotanou.jpg)
7. Sütés
Előmelegített sütőben közepes hőfokon lefedve 45 percig sütjük. Majd kitakarjuk és magasabb hőfokon további 15-20 percig besütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000329/small/kolzvarska.jpg)
Jó étvágyat!