szakacsreceptek.hu

Csőben sült zöldséges burgonya hússal

    

Finom étel ebédre

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Ementáli sajt120gramm
burgonya800gramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
főzőtejszín80milliliter
hagyma200gramm
hámozott paradicsom konzerv400gramm
majoránna½teáskanál
napraforgó olaj20milliliter
olivaolaj30
padlizsán400gramm
sertés darálthús500gramm
2teáskanál
-
tyúk tojás3darab

1. 

hagyma 200 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter  sertés darálthús 500 gramm   1.5 teáskanál  fekete bors, őrölt ½ teáskanál  majoránna ½ teáskanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megsütjük. Hozzáadjuk a húst,sót, fűszereket és 5 percig pirítjuk.

2. 

hámozott paradicsom konzerv 400 gramm

Hozzáadjuk a felvágott paradicsomot a lével együtt.

3. 

burgonya 800 gramm  olivaolaj 30

A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A burgonya felét a tepsi aljára rakjuk szét (30x20 cm) és olajat öntünk alá.

4. 

padlizsán 400 gramm 

Padlizsánt mossuk meg és vágjuk vékony karikákra. A felét rakjuk a burgonyára. Sózzuk meg.

5. 

A padlizsánra helyezzük az elkészített húst.

6. 

A húsra rakjuk rá a padlizsán és a burgonya másik felét. Az egészet letakarjuk és előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre.

7. 

főzőtejszín 80 milliliter  tyúk tojás 3 darab   ½ teáskanál

A főzőtejszínbe habarjuk el a tojásokat és adjunk hozz§ egy csipetnyi sót. Vegyük ki a burgonyát a sütőből és öntjük le a habarással.

8. 

Ementáli sajt 120 gramm

A sajtot lereszeljük és a burgonyára szórjuk. Újra letakarjuk a tepsit és még 30 percre rakjuk be a sütőbe.

9. 

Ezután takarjuk ki és még 10 percig hagyjuk sütni. Ne forrón szeleteljük fel, hagyjuk egy picit hűlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés