Csőben sült zöldséges burgonya hússal
![Csőben sült zöldséges burgonya hússal](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001309/img_hu_4x3/csoben-sult-zoldseges-burgonya-hussal_00180.jpg)
Finom étel ebédre
recept,recept fotó,sertés darálthús,hámozott paradicsom konzerv,burgonya,padlizsán,Sertéshús,Gluténmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Ementáli sajt | 120 | gramm | |
burgonya | 800 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
főzőtejszín | 80 | milliliter | |
hagyma | 200 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
majoránna | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
olivaolaj | 30 | ||
padlizsán | 400 | gramm | |
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 2 | teáskanál | |
só | - | ||
tyúk tojás | 3 | darab |
Recept
1.
hagyma 200 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter • sertés darálthús 500 gramm • só 1.5 teáskanál • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • majoránna ½ teáskanál
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megsütjük. Hozzáadjuk a húst,sót, fűszereket és 5 percig pirítjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7690.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7692.jpg)
3.
burgonya 800 gramm • olivaolaj 30
A burgonyát meghámozzuk, megmossuk és vékony karikákra vágjuk. A burgonya felét a tepsi aljára rakjuk szét (30x20 cm) és olajat öntünk alá.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7696.jpg)
4.
Padlizsánt mossuk meg és vágjuk vékony karikákra. A felét rakjuk a burgonyára. Sózzuk meg.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7697.jpg)
5.
A padlizsánra helyezzük az elkészített húst.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7699.jpg)
6.
A húsra rakjuk rá a padlizsán és a burgonya másik felét. Az egészet letakarjuk és előmelegített sütőbe helyezzük 30 percre.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7702.jpg)
7.
főzőtejszín 80 milliliter • tyúk tojás 3 darab • só ½ teáskanál
A főzőtejszínbe habarjuk el a tojásokat és adjunk hozz§ egy csipetnyi sót. Vegyük ki a burgonyát a sütőből és öntjük le a habarással.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7716.jpg)
8.
Ementáli sajt 120 gramm
A sajtot lereszeljük és a burgonyára szórjuk. Újra letakarjuk a tepsit és még 30 percre rakjuk be a sütőbe.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7717.jpg)
9.
Ezután takarjuk ki és még 10 percig hagyjuk sütni. Ne forrón szeleteljük fel, hagyjuk egy picit hűlni.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001309/small/IMG_7718.jpg)
Jó étvágyat!