szakacsreceptek.hu

Töltött sertés rolád

Színes húsból készült rolád. Kiváló ünnepi alkalmakra.

 

Adag: 4

Az elkészítés ideje: 1 h. 40 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Borsó50gramm
Fekete bors, őrölt¾teáskanál
Fokhagyma1csipet
Fűszersó½teáskanál
Gouda sajt100gramm
Repceolaj
Sertés darálthús500gramm
1teáskanál
Tyúk tojás5darab
Víz
Zsírszegény tej 1,5%70milliliter
Édes paprika konzerv50gramm

1. 

sertés darálthús 500 g  tyúk tojás 1 db   1 TK  fekete bors, őrölt ¾ TK  fokhagyma 1 csipet  zsírszegény tej 1,5% 70 ml

A darált húst összekeverjük tojással, tejjel, sóval, borssal és a préselt foghagymával (a foghagymából ne használjunk túl sokat, hogy a roládnak ne legyen jellegzetes foghagymás íze). A húsmasszát hagyjuk egy éjszakán át pihentetni hűvös helyen.

2. 

tyúk tojás 4 db  fűszersó ½ TK

Olajon ritkább tojásrántottát készítünk egy kis fűszersóval (vegeta, podravka).

3. 

Gouda sajt 100 g

Az alufóliát megkenjük olajjal, majd rákenjük a húsmasszát, amelyet téglalap formára igazítunk. A húsra sajtot reszelünk.

4. 

Majd egyenletesen rárakjuk a rántottát...

5. 

borsó 50 g

... majd megszórjuk borsóval...

6. 

édes paprika konzerv 50 g

... és a végén rászórjuk a csíkokra vágott paprikát.

7. 

Az alufólia segítségével óvatosan betekerjük a roládot.

8. 

víz

Az alufóliát behajtogatjuk, majd ráhelyezzük a tepsire. Felöntjük vízzel, majd 40 percig 200°C-on sütjük. Szükség esetén még öntünk vizet hozzá.

9. 

repceolaj

A 40 perc után a roládot óvatosan kitekerjük, eltávolítjuk az alufóliát, megkenjük olajjal és további 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés