Töltött sertés rolád

Színes húsból készült rolád. Kiváló ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 356 | gramm kcal | |
borsó | 50 38 | gramm kcal | |
fekete bors, őrölt | ¾ 13 | teáskanál kcal | |
fokhagyma | 1 6 | gerezd kcal | |
repceolaj | 0 ?? | kcal | |
sertés darálthús | 500 ?? | gramm kcal | |
só | 1 0 | teáskanál kcal | |
tyúk tojás | 5 440 | darab kcal | |
víz | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 70 34 | milliliter kcal | |
édes paprika konzerv | 50 27 | gramm kcal | |
ételízesítő | ½ ?? | teáskanál kcal |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • fokhagyma 1 gerezd • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter
A darált húst összekeverjük tojással, tejjel, sóval, borssal és a préselt foghagymával (a foghagymából ne használjunk túl sokat, hogy a roládnak ne legyen jellegzetes foghagymás íze). A húsmasszát hagyjuk egy éjszakán át pihentetni hűvös helyen.

2.
tyúk tojás 4 darab • ételízesítő ½ teáskanál
Olajon ritkább tojásrántottát készítünk egy kis fűszersóval (vegeta, podravka).

3.
Gouda sajt 100 gramm
Az alufóliát megkenjük olajjal, majd rákenjük a húsmasszát, amelyet téglalap formára igazítunk. A húsra sajtot reszelünk.

4.
Majd egyenletesen rárakjuk a rántottát...



7.
Az alufólia segítségével óvatosan betekerjük a roládot.

8.
Az alufóliát behajtogatjuk, majd ráhelyezzük a tepsire. Felöntjük vízzel, majd 40 percig 200°C-on sütjük. Szükség esetén még öntünk vizet hozzá.

9.
A 40 perc után a roládot óvatosan kitekerjük, eltávolítjuk az alufóliát, megkenjük olajjal és további 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!