Töltött sertés rolád
Színes húsból készült rolád. Kiváló ünnepi alkalmakra.
recept,recept fotó,sertés darálthús,Sertéshús,Gluténmentes
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
Gouda sajt | 100 | gramm | |
borsó | 50 | gramm | |
fekete bors, őrölt | ¾ | teáskanál | |
fokhagyma | 1 | gerezd | |
repceolaj | - | ||
sertés darálthús | 500 | gramm | |
só | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 5 | darab | |
víz | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 70 | milliliter | |
édes paprika konzerv | 50 | gramm | |
ételízesítő | ½ | teáskanál |
Recept
1.
sertés darálthús 500 gramm • tyúk tojás 1 darab • só 1 teáskanál • fekete bors, őrölt ¾ teáskanál • fokhagyma 1 gerezd • zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter
A darált húst összekeverjük tojással, tejjel, sóval, borssal és a préselt foghagymával (a foghagymából ne használjunk túl sokat, hogy a roládnak ne legyen jellegzetes foghagymás íze). A húsmasszát hagyjuk egy éjszakán át pihentetni hűvös helyen.

2.
tyúk tojás 4 darab • ételízesítő ½ teáskanál
Olajon ritkább tojásrántottát készítünk egy kis fűszersóval (vegeta, podravka).

3.
Gouda sajt 100 gramm
Az alufóliát megkenjük olajjal, majd rákenjük a húsmasszát, amelyet téglalap formára igazítunk. A húsra sajtot reszelünk.

4.
Majd egyenletesen rárakjuk a rántottát...



7.
Az alufólia segítségével óvatosan betekerjük a roládot.

8.
Az alufóliát behajtogatjuk, majd ráhelyezzük a tepsire. Felöntjük vízzel, majd 40 percig 200°C-on sütjük. Szükség esetén még öntünk vizet hozzá.

9.
A 40 perc után a roládot óvatosan kitekerjük, eltávolítjuk az alufóliát, megkenjük olajjal és további 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!