szakacsreceptek.hu

Töltött sertés rolád

    

Színes húsból készült rolád. Kiváló ünnepi alkalmakra.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
Gouda sajt100gramm
borsó50gramm
fekete bors, őrölt¾teáskanál
fokhagyma1csipet
repceolaj-
sertés darálthús500gramm
1teáskanál
tyúk tojás5darab
víz-
zsírszegény tej 1,5%70milliliter
édes paprika konzerv50gramm
ételízesítő½teáskanál

1. 

sertés darálthús 500 gramm  tyúk tojás 1 darab   1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¾ teáskanál  fokhagyma 1 csipet  zsírszegény tej 1,5% 70 milliliter

A darált húst összekeverjük tojással, tejjel, sóval, borssal és a préselt foghagymával (a foghagymából ne használjunk túl sokat, hogy a roládnak ne legyen jellegzetes foghagymás íze). A húsmasszát hagyjuk egy éjszakán át pihentetni hűvös helyen.

2. 

tyúk tojás 4 darab  ételízesítő ½ teáskanál

Olajon ritkább tojásrántottát készítünk egy kis fűszersóval (vegeta, podravka).

3. 

Gouda sajt 100 gramm

Az alufóliát megkenjük olajjal, majd rákenjük a húsmasszát, amelyet téglalap formára igazítunk. A húsra sajtot reszelünk.

4. 

Majd egyenletesen rárakjuk a rántottát...

5. 

borsó 50 gramm

... majd megszórjuk borsóval...

6. 

édes paprika konzerv 50 gramm

... és a végén rászórjuk a csíkokra vágott paprikát.

7. 

Az alufólia segítségével óvatosan betekerjük a roládot.

8. 

víz

Az alufóliát behajtogatjuk, majd ráhelyezzük a tepsire. Felöntjük vízzel, majd 40 percig 200°C-on sütjük. Szükség esetén még öntünk vizet hozzá.

9. 

repceolaj

A 40 perc után a roládot óvatosan kitekerjük, eltávolítjuk az alufóliát, megkenjük olajjal és további 20 percig ropogósra sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés