szakacsreceptek.hu

Epres tekercses torta

     

Nyári, frissítő torta, lágy tejszínes krémmel és friss kerti eperrel ízesítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
Eper320gramm
Gyümölcsös szirup5evőkanál
Habtejszín (30-33%)250milliliter
Kristálycukor50gramm
Napraforgó olaj2evőkanál
Porcukor100gramm
Rétesliszt100gramm
Szamócás lekvár
Sütőpor½csomag
Tejföl (14-18%)500gramm
Tyúk tojás5darab
Vaníliacukor2darab
Víz1evőkanál
Zselatin sűrítő1csomag

1. Tészta a roládhoz

rétesliszt 100 g  porcukor 100 g  tyúk tojás 5 db  sütőpor ½ cs  napraforgó olaj 2 EK  víz 1 EK

Tojássárgáját, cukrot, olajat és vizet kikeverünk, hozzáadjuk sütőporral kevert lisztet, és a külön fehérjékből felvert habot.

Tészta a roládhoz

2. 

A tésztát nagy, zsiradékkal kikent sütőlapra öntjük, de használhatunk sütőpapírt is, mert jobban tudjuk a tésztát kiszedni. A tésztát előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.

3. 

szamócás lekvár  gyümölcsös szirup 5 EK

A piskótát még forrón egy törlőkendőre borítjuk, és roládba tekerjük, néhány percig hűlni hagyjuk. Ezután a roládot kitekerjük, és megkenjük lekvárral, és leöntjük sziruppal, majd újból visszatekerjük.

4. 

A roládot 1cm vastag szeletekre fölvagdossuk, és egy kerek tálba(kb. 20cm átmérő) egyenletesen szétrakjuk. Ha felmarad a roládból, akkor azt később is felrakhatjuk a töltelék tetejére. TIPP: Hogy a tortát könnyebben kitudjuk borítani, előtte a tálat kibélelhetjük átlátszó élelmiszer fóliával.

5. Töltelék elkészítése

tejföl (14-18%) 500 g  habtejszín (30-33%) 250 ml  zselatin sűrítő 1 cs  vaníliacukor 2 db  kristálycukor 50 g

Tejfölt, cukorral és vaníliacukorral összekeverjük, óvatosan belekeverjük az elkészített tejszínhabot. Adhatunk hozzá étkezési zselatint. TIPP1: Hogy a torta miután kiborítjuk "ne essen össze", és szilárdan álljon, használjunk 16%-os tejfölt, és 33%-os tejszínt. TIPP2: A zselatint pohárba szórjuk, melyhez 4 teáskanál vizet teszünk, 10 percig állni hagyjuk. Ezután a zselatint fölmelegítjük, amíg szét nem olvad, és mindjárt beletesszük a tejfeles töltelékbe. Megkeverjük, és a felét a rolád tetejére öntjük.

Töltelék elkészítése

6. 

eper 320 g

A töltelékre eperkompótot rakunk (használhatunk friss epret is), és leöntjük a maradék töltelékkel. A tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy keményebb legyen.

7. 

Másnap a tortát tortatányérra borítjuk ki.

8. 

Friss eperrel, és friss mentalevéllel díszítjük. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés