szakacsreceptek.hu

Epres tekercses torta

Epres tekercses torta

    

Nyári, frissítő torta, lágy tejszínes krémmel és friss kerti eperrel ízesítve.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
eper320gramm
gyümölcsös szirup5evőkanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor50gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
rétesliszt100gramm
szamócás lekvár-
sütőpor½csomag
tejföl (14-18%)500gramm
tyúk tojás5darab
vaníliacukor2darab
víz1evőkanál
zselatin sűrítő1csomag

1. Tészta a roládhoz

rétesliszt 100 gramm  porcukor 100 gramm  tyúk tojás 5 darab  sütőpor ½ csomag  napraforgó olaj 2 evőkanál  víz 1 evőkanál

Tojássárgáját, cukrot, olajat és vizet kikeverünk, hozzáadjuk sütőporral kevert lisztet, és a külön fehérjékből felvert habot.

Tészta a roládhoz

2. 

A tésztát nagy, zsiradékkal kikent sütőlapra öntjük, de használhatunk sütőpapírt is, mert jobban tudjuk a tésztát kiszedni. A tésztát előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.

3. 

szamócás lekvár  gyümölcsös szirup 5 evőkanál

A piskótát még forrón egy törlőkendőre borítjuk, és roládba tekerjük, néhány percig hűlni hagyjuk. Ezután a roládot kitekerjük, és megkenjük lekvárral, és leöntjük sziruppal, majd újból visszatekerjük.

4. 

A roládot 1cm vastag szeletekre fölvagdossuk, és egy kerek tálba(kb. 20cm átmérő) egyenletesen szétrakjuk. Ha felmarad a roládból, akkor azt később is felrakhatjuk a töltelék tetejére. TIPP: Hogy a tortát könnyebben kitudjuk borítani, előtte a tálat kibélelhetjük átlátszó élelmiszer fóliával.

5. Töltelék elkészítése

tejföl (14-18%) 500 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  zselatin sűrítő 1 csomag  vaníliacukor 2 darab  kristálycukor 50 gramm

Tejfölt, cukorral és vaníliacukorral összekeverjük, óvatosan belekeverjük az elkészített tejszínhabot. Adhatunk hozzá étkezési zselatint. TIPP1: Hogy a torta miután kiborítjuk "ne essen össze", és szilárdan álljon, használjunk 16%-os tejfölt, és 33%-os tejszínt. TIPP2: A zselatint pohárba szórjuk, melyhez 4 teáskanál vizet teszünk, 10 percig állni hagyjuk. Ezután a zselatint fölmelegítjük, amíg szét nem olvad, és mindjárt beletesszük a tejfeles töltelékbe. Megkeverjük, és a felét a rolád tetejére öntjük.

Töltelék elkészítése

6. 

eper 320 gramm

A töltelékre eperkompótot rakunk (használhatunk friss epret is), és leöntjük a maradék töltelékkel. A tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy keményebb legyen.

7. 

Másnap a tortát tortatányérra borítjuk ki.

8. 

Friss eperrel, és friss mentalevéllel díszítjük. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés