RECEPTEK

Epres tekercses torta

Epres tekercses torta

Nyári, frissítő torta, lágy tejszínes krémmel és friss kerti eperrel ízesítve.

recept,recept fotó,tejföl (14-18%),habtejszín (30-33%),eper,Torták

Torták

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Torták  Szezon - Eper  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

eper320gramm
gyümölcsös szirup5evőkanál
habtejszín (30-33%)250milliliter
kristálycukor50gramm
napraforgó olaj2evőkanál
porcukor100gramm
rétesliszt100gramm
szamócás lekvár-
sütőpor½csomag
tejföl (14-18%)500gramm
tyúk tojás5darab
vaníliacukor2darab
víz1evőkanál
zselatin sűrítő1csomag

 

Recept

1. Tészta a roládhoz

rétesliszt 100 gramm  porcukor 100 gramm  tyúk tojás 5 darab  sütőpor ½ csomag  napraforgó olaj 2 evőkanál  víz 1 evőkanál

Tojássárgáját, cukrot, olajat és vizet kikeverünk, hozzáadjuk sütőporral kevert lisztet, és a külön fehérjékből felvert habot.

2. 

A tésztát nagy, zsiradékkal kikent sütőlapra öntjük, de használhatunk sütőpapírt is, mert jobban tudjuk a tésztát kiszedni. A tésztát előmelegített sütőben 10 - 15 percig sütjük.

3. 

szamócás lekvár  gyümölcsös szirup 5 evőkanál

A piskótát még forrón egy törlőkendőre borítjuk, és roládba tekerjük, néhány percig hűlni hagyjuk. Ezután a roládot kitekerjük, és megkenjük lekvárral, és leöntjük sziruppal, majd újból visszatekerjük.

4. 

A roládot 1cm vastag szeletekre fölvagdossuk, és egy kerek tálba(kb. 20cm átmérő) egyenletesen szétrakjuk. Ha felmarad a roládból, akkor azt később is felrakhatjuk a töltelék tetejére. TIPP: Hogy a tortát könnyebben kitudjuk borítani, előtte a tálat kibélelhetjük átlátszó élelmiszer fóliával.

5. Töltelék elkészítése

tejföl (14-18%) 500 gramm  habtejszín (30-33%) 250 milliliter  zselatin sűrítő 1 csomag  vaníliacukor 2 darab  kristálycukor 50 gramm

Tejfölt, cukorral és vaníliacukorral összekeverjük, óvatosan belekeverjük az elkészített tejszínhabot. Adhatunk hozzá étkezési zselatint. TIPP1: Hogy a torta miután kiborítjuk "ne essen össze", és szilárdan álljon, használjunk 16%-os tejfölt, és 33%-os tejszínt. TIPP2: A zselatint pohárba szórjuk, melyhez 4 teáskanál vizet teszünk, 10 percig állni hagyjuk. Ezután a zselatint fölmelegítjük, amíg szét nem olvad, és mindjárt beletesszük a tejfeles töltelékbe. Megkeverjük, és a felét a rolád tetejére öntjük.

6. 

eper 320 gramm

A töltelékre eperkompótot rakunk (használhatunk friss epret is), és leöntjük a maradék töltelékkel. A tortát egy éjszakára hűtőbe helyezzük, hogy keményebb legyen.

7. 

Másnap a tortát tortatányérra borítjuk ki.

8. 

Friss eperrel, és friss mentalevéllel díszítjük. Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit