szakacsreceptek.hu

Tejszínes piskótatorta

    

Mennyeien lágy torta, amelyet még az ínyencek is azonnal megkedvelnek.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

kategóriak:    

 

 
 
kakaó15gramm
méz 60gramm
nádcukor80gramm
piskóta175gramm
rétesliszt100gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna½teáskanál
-
tejföl (14-18%)800gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj-
víz3evőkanál
őszibarack kompót540gramm

1. 

tojássárgája 5 darab  nádcukor 80 gramm

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

kakaó 15 gramm  víz 3 evőkanál  rétesliszt 100 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  tojásfehérje 5 darab 

A tojássárgájához kakaót és vizet keverünk. A fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot készítünk. A lisztet szódabikarbónával keverjük össze. A kakaós alaphoz fokozatosan váltakozva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült habot.

3. 

vaj  rétesliszt

A tésztát (26 cm átmérő) vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába öntjük.

4. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

őszibarack kompót 540 gramm

A barackokat holdacskákra vágjuk.

6. 

tejföl (14-18%) 800 gramm  méz  60 gramm

A tejfölt mézzel keverjük ki.

7. 

A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik felét visszahelyezzük a formába.

8. 

piskóta 175 gramm

Majd ráhelyezzük a piskóták felét...

9. 

...és erre ráhelyezzük a barackokat.

10. 

Ráöntjük a tejfölt.

11. 

Ráhelyezzük a piskóták másik felét.

12. 

És letakarjuk a tészta másik felével. Éjszakára hideg helyre helyezzük.

13. 

A tejszínből kemény habot készítünk (használhatunk fixálót). És megkenjük az egész tortát a tejszínhabbal. Cukrász díszítéssel díszítjük. Mi 3 fajta csokoládéba bevont napraforgó maggal díszítettük. Tálalás előtt ajánlatos a tortát legalább egy órára lehűteni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés