Tejszínes piskótatorta

Mennyeien lágy torta, amelyet még az ínyencek is azonnal megkedvelnek.
recept,recept fotó,őszibarack kompót,piskóta,tejföl (14-18%),Torták,Sütemények
Torták
Hozzávalók
Hozzávalók
kakaó | 15 46 | gramm kcal | |
méz | 60 197 | gramm kcal | |
nádcukor | 80 317 | gramm kcal | |
piskóta | 175 695 | gramm kcal | |
rétesliszt | 100 356 | gramm kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
szódabikarbóna | ½ 0 | teáskanál kcal | |
só | 0 ?? | kcal | |
tejföl (14-18%) | 800 1280 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 3 0 | evőkanál kcal | |
őszibarack kompót | 540 341 | gramm kcal |
Recept

2.
kakaó 15 gramm • víz 3 evőkanál • rétesliszt 100 gramm • szódabikarbóna ½ teáskanál • tojásfehérje 5 darab • só
A tojássárgájához kakaót és vizet keverünk. A fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot készítünk. A lisztet szódabikarbónával keverjük össze. A kakaós alaphoz fokozatosan váltakozva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült habot.

3.
A tésztát (26 cm átmérő) vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába öntjük.

4.
15 percig 180°C fokon sütjük.



7.
A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik felét visszahelyezzük a formába.


9.
...és erre ráhelyezzük a barackokat.

10.
Ráöntjük a tejfölt.

11.
Ráhelyezzük a piskóták másik felét.

12.
És letakarjuk a tészta másik felével. Éjszakára hideg helyre helyezzük.

13.
A tejszínből kemény habot készítünk (használhatunk fixálót). És megkenjük az egész tortát a tejszínhabbal. Cukrász díszítéssel díszítjük. Mi 3 fajta csokoládéba bevont napraforgó maggal díszítettük. Tálalás előtt ajánlatos a tortát legalább egy órára lehűteni.

Jó étvágyat!