szakacsreceptek.hu

Tejszínes piskótatorta

Mennyeien lágy torta, amelyet még az ínyencek is azonnal megkedvelnek.

 

Adag: 12

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Kakaó15gramm
Méz 60gramm
Nádcukor80gramm
Piskóta175gramm
Rétesliszt100gramm
Rétesliszt
Szódabikarbóna½teáskanál
Tejföl (14-18%)800gramm
Tojásfehérje5darab
Tojássárgája5darab
Vaj
Víz3evőkanál
Őszibarack kompót540gramm

1. 

tojássárgája 5 db  nádcukor 80 g

A tojássárgáját és a cukrot habosra verjük.

2. 

kakaó 15 g  víz 3 EK  rétesliszt 100 g  szódabikarbóna ½ TK  tojásfehérje 5 db 

A tojássárgájához kakaót és vizet keverünk. A fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot készítünk. A lisztet szódabikarbónával keverjük össze. A kakaós alaphoz fokozatosan váltakozva belekeverjük a lisztet és a fehérjéből készült habot.

3. 

vaj  rétesliszt

A tésztát (26 cm átmérő) vajjal kikent és liszttel meghintett tortaformába öntjük.

4. 

15 percig 180°C fokon sütjük.

5. 

őszibarack kompót 540 g

A barackokat holdacskákra vágjuk.

6. 

tejföl (14-18%) 800 g  méz  60 g

A tejfölt mézzel keverjük ki.

7. 

A kész tésztát félbevágjuk. Az egyik felét visszahelyezzük a formába.

8. 

piskóta 175 g

Majd ráhelyezzük a piskóták felét...

9. 

...és erre ráhelyezzük a barackokat.

10. 

Ráöntjük a tejfölt.

11. 

Ráhelyezzük a piskóták másik felét.

12. 

És letakarjuk a tészta másik felével. Éjszakára hideg helyre helyezzük.

13. 

A tejszínből kemény habot készítünk (használhatunk fixálót). És megkenjük az egész tortát a tejszínhabbal. Cukrász díszítéssel díszítjük. Mi 3 fajta csokoládéba bevont napraforgó maggal díszítettük. Tálalás előtt ajánlatos a tortát legalább egy órára lehűteni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés