Nagymama sütije

Recept egy szaftos piskótás, túrós, lekváros, pudingos süteményre.
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,meggylekvár,Kalácsok
Kalácsok
Főzőcske
Adag
20
Adag tömege
103 g
Adag energiatartalma
256 kcal
Az elkészítés ideje
60 min.
Nehézség
közepes
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládés puding- por | 40 142 | gramm kcal | |
fahéj cukor | 12 46 | gramm kcal | |
kakaó | 1.5 46 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 6 362 | evőkanál kcal | |
kristálycukor | 240 965 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 1 55 | evőkanál kcal | |
meggylekvár | 200 400 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 300 1068 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
sütőpor | 12 9 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 5 85 | darab kcal | |
tojássárgája | 5 285 | darab kcal | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 250 425 | gramm kcal | |
vaníliacukor | 24 87 | gramm kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 500 240 | milliliter kcal |
Recept
1. Puding töltelék
csokoládés puding- por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • kristálycukor 6 evőkanál
Egy kis hideg tejben pudingport cukorral keverünk össze, és beleöntjük a forró tejbe. Sűrű pudingot főzünk.

2. Túrótöltelék
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 250 gramm • vaníliacukor 24 gramm • kukoricakeményítő 1 evőkanál
A túrót cukorral, vaníliacukorral, keményítővel kikeverünk.

3. Lekváros töltelék
meggylekvár 200 gramm • fahéj cukor 12 gramm
Meggylekvárt fahéjas porcukorral összekeverünk.
4. Tészta elkészítése
tojássárgája 5 darab • kristálycukor 240 gramm • zsírszegény tej 1,5% 100 milliliter • rétesliszt 300 gramm • sütőpor 12 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter
A sárgákat cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk az olajat, tejet, és sütőporral kevert lisztet.

5.
tojásfehérje 5 darab • só 1 csipet
A fehérjéből és csipetnyi sóból kemény habot verünk, és óvatosan belekeverjük a tojássárgás masszához.


7.
A többi tésztát sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük, és kanállal segítségével rárakjuk váltogatva mindhárom tölteléket.

8.
A töltelék tetejére rácsokat alkotva ráöntjük a kakaós tésztát.

9.
180°C-on 20 - 30 percig sütjük. Fogpiszkálóval a tésztába szúrunk, hogy a belseje megsült-e (ha a fogpiszkálóra ragad a tészta, akkor még nyers).

Jó étvágyat!