szakacsreceptek.hu

Mézes-túrós kalács

    

Kalács puha, és egyszerű lapból finom túrókrémmel töltve.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

40 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
darabos túró750gramm
kristálycukor190gramm
kukoricakeményítő50gramm
méz 4evőkanál
rétesliszt250gramm
-
tojásfehérje4darab
tojássárgája4darab
tyúk tojás1darab
vaj225gramm

1. Tészta elkészítése

rétesliszt 250 gramm  vaj 125 gramm    kristálycukor 40 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy nagyobb tálba lisztet szórunk, hozzáadjuk a cukrot, egy csipetnyi sót, apróra darabolt vajat, és a tojást. Sima tésztát dolgozunk ki,hűvös helyen 30 percig állni hagyjuk.

Tészta elkészítése

2. 

A tésztát kerek lapra nyújtjuk (két fólia közt ajánlatos), majd a lapot kivajazott kerek formába helyezzük. A széleit 2cm magasra formáljuk.

3. Túrótöltelék elkészítése

darabos túró 750 gramm  kristálycukor 150 gramm  vaj 100 gramm  kukoricakeményítő 50 gramm  tojássárgája 4 darab  méz  4 evőkanál

Kisebb tálba belerakjuk a túrót, cukrot, puha vajat, tojássárgáját, étkezési keményítőt, és mézet.

Túrótöltelék elkészítése

4. 

Az egészet jól összedolgozzuk.

5. Kemény habot verünk

tojásfehérje 4 darab

A fehérjékből kemény habot verünk, majd hozzákeverjük a túrós töltelékhez, majd az egészet a tésztára öntjük.

Kemény habot verünk

6. 

Előmelegített sütőben 180 °C-on aranysárgára sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés