Banános-pudingos szelet

A banános szelet az idegnyugtató hatása révén jókedvre derít.
recept,recept fotó,csokoládés puding- por,leveles tészta,banán,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
| banán | 800 760  | gramm kcal  | |
| csokoládés puding- por | 80 284  | gramm kcal  | |
| finomliszt | 0 ??  | kcal  | |
| kristálycukor | 120 483  | gramm kcal  | |
| leveles tészta | 275 1100  | gramm kcal  | |
| porcukor | 30 117  | gramm kcal  | |
| tyúk tojás | 2 176  | darab kcal  | |
| vaj | 30 221  | gramm kcal  | |
| vaníliacukor | 10 37  | gramm kcal  | |
| zsemlemorzsa | 15 56  | gramm kcal  | |
| zsírszegény tej 1,5% | 750 360  | milliliter kcal  | |
| édes mandulavelő | 80 464  | gramm kcal  | 
Recept
1.
tyúk tojás 2 darab • zsírszegény tej 1,5% 750 milliliter • kristálycukor 120 gramm • csokoládés puding- por 80 gramm
A tojásokat feltörjük, és a sárgáját a fehérjétől elkülönítjük. A fehérjéből kemény habot verünk. Tejben cukrot és pudingport keverünk el, és sűrű pudingot főzünk.

2.
A forró pudingba belekeverjük az elkészített sárgáját és a fehérjéből készült habot.

3.
leveles tészta 275 gramm • finomliszt
A leveles tésztát kerek formára nyújtjuk liszttel meghintett gyúródeszkán.

4.
banán 800 gramm
A tésztát a formába nyomkodjuk, hogy a széleire is jusson a tésztából. Félbevágott banánokat a vágott oldallal lefelé helyezzük a tésztára. Ha szilikon formát használunk, aláteszünk egy sütőlapot, mivel a sütemény nehéz, és így egyszerűbb vele dolgozni.

5.
A banánrétegre egyenletesen rákenjük a forró pudingot.

6.
édes mandulavelő 80 gramm • vaj 30 gramm • porcukor 30 gramm • vaníliacukor 10 gramm • zsemlemorzsa 15 gramm
A mandulát apróra vagdaljuk, esetleg ledaráljuk. Tálkában vajat, cukrot, vaníliacukrot és prézlit adunk hozzá és masszát keverünk - reszeléket.

7.
A reszelékkel megszórjuk a pudingot

8.
Előmelegített sütőben 170°C-on kb 35 - 40 percig sütjük. A kész sütemény hűlni hagyjuk, majd tortaszeleteket vágunk belőle.

Jó étvágyat!






















