Barackos táskák
![Barackos táskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00000937/img_hu_4x3/barackos-taskak_00180.jpg)
Egyszerű és gyors recept, a finom édességre leveles tésztából, vaníliás pudinggal és sárga barackkal.
recept,recept fotó,leveles tészta,vaníliás puding -por,sárgabarack ,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
kristálycukor | 3 | evőkanál | |
leveles tészta | 500 | gramm | |
sárgabarack | 13 | darab | |
tyúk tojás | 1 | darab | |
vaníliacukor | 12 | gramm | |
vaníliás puding -por | 40 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 400 | milliliter |
Recept
1.
leveles tészta 500 gramm
A leveles tésztát 0,5 cm vastagra nyújtjuk, felvágjuk 5x5 cm négyzetekre, amelyeket szétrakunk a sütőpapírral bélelt sütőlapra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000937/small/IMG_7700.jpg)
2.
vaníliás puding -por 40 gramm • zsírszegény tej 1,5% 400 milliliter • vaníliacukor 12 gramm • kristálycukor 3 evőkanál
Sűrű vaníliás pudingot készítünk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000937/small/IMG_7692.jpg)
3.
tyúk tojás 1 darab • sárgabarack 13 darab
Minden négyzet közepére pudingot helyezünk el úgy, hogy ne folyjon szét a tészta a szélein. A pudingra ráhelyezzük a félbe vágott sárgabarackokat. A széleit megkenjük tojással.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00000937/small/IMG_7709.jpg)
4.
200-220 °C hőmérsékletnél kb15 percen keresztül aranybarnára sütjük. A sütés sután megszórjuk porcukorral.
Jó étvágyat!