RECEPTEK

Alma rózsa

Alma rózsa

Egy édesség, amely egyben gyönyörű is.

recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Kalácsok,Valentín napi

Kalácsok

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 450gramm
citrom1darab
fahéj, őrölt-
gyümölcsös jam-
kristálycukor-
leveles tészta400gramm
porcukor-
rétesliszt-
vaj-
víz-

 

Recept

1. 

alma  450 gramm

Az almát megmossuk, félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magházat. Vékony szeletekre vágjuk.

2. 

víz  citrom 1 darab

Az almákat egy vízzel teli lábasba rakjuk, hozzáadjuk a citrom levet és majd felforraljuk. 2 percig főzzük, hogy az almák kicsit megpuhuljanak. Leszűrjük, majd hűlni hagyjuk (a leszűrt vízzel felönthetünk egy teafiltert és így finom italt kapunk)

3. 

leveles tészta 400 gramm  gyümölcsös jam

A leveles tésztát kb. 35x60 cm-re nyújtjuk, a vastagsága 2 mm legyen. 5 cm széles csíkokra vágjuk (5x35 cm). A csíkokat vékonyan megkenjük a kikevert dzsemmel.

4. 

kristálycukor  fahéj, őrölt

A tésztacsík felétől rárakjuk az almákat, megszórjuk cukorral és fahéjjal.

5. 

Majd az almákra ráhajtjuk a tészta csík üres felét.

6. 

Betekerjük.

7. 

vaj  rétesliszt

Az elkészített rózsákat egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett muffin formába helyezzük, vagy csak szabadon egy sütőpapírral bélelt tepsire.

8. 

35 percig 200°C fokon sütjük.

9. 

porcukor

A lehűlt süteményt megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés