szakacsreceptek.hu

Alma rózsa

     

Egy édesség, amely egyben gyönyörű is.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

alma  450 g

Az almát megmossuk, félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magházat. Vékony szeletekre vágjuk.

2. 

víz  citrom 1 db

Az almákat egy vízzel teli lábasba rakjuk, hozzáadjuk a citrom levet és majd felforraljuk. 2 percig főzzük, hogy az almák kicsit megpuhuljanak. Leszűrjük, majd hűlni hagyjuk (a leszűrt vízzel felönthetünk egy teafiltert és így finom italt kapunk)

3. 

leveles tészta 400 g  gyümölcsös jam

A leveles tésztát kb. 35x60 cm-re nyújtjuk, a vastagsága 2 mm legyen. 5 cm széles csíkokra vágjuk (5x35 cm). A csíkokat vékonyan megkenjük a kikevert dzsemmel.

4. 

kristálycukor  fahéj, őrölt

A tésztacsík felétől rárakjuk az almákat, megszórjuk cukorral és fahéjjal.

5. 

Majd az almákra ráhajtjuk a tészta csík üres felét.

6. 

Betekerjük.

7. 

vaj  rétesliszt

Az elkészített rózsákat egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett muffin formába helyezzük, vagy csak szabadon egy sütőpapírral bélelt tepsire.

8. 

35 percig 200°C fokon sütjük.

9. 

porcukor

A lehűlt süteményt megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés