Alma rózsa
Egy édesség, amely egyben gyönyörű is.
recept,recept fotó,alma ,leveles tészta,Kalácsok,Valentín napi,Szezonális receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok Valentín napi Szezonális receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz) Almás kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 450 | gramm | |
citrom | 1 | darab | |
fahéj, őrölt | - | ||
gyümölcsös jam | - | ||
kristálycukor | - | ||
leveles tészta | 400 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
vaj | - | ||
víz | - |
Recept
1.
alma 450 gramm
Az almát megmossuk, félbevágjuk, majd eltávolítjuk a magházat. Vékony szeletekre vágjuk.

2.
Az almákat egy vízzel teli lábasba rakjuk, hozzáadjuk a citrom levet és majd felforraljuk. 2 percig főzzük, hogy az almák kicsit megpuhuljanak. Leszűrjük, majd hűlni hagyjuk (a leszűrt vízzel felönthetünk egy teafiltert és így finom italt kapunk)

3.
leveles tészta 400 gramm • gyümölcsös jam
A leveles tésztát kb. 35x60 cm-re nyújtjuk, a vastagsága 2 mm legyen. 5 cm széles csíkokra vágjuk (5x35 cm). A csíkokat vékonyan megkenjük a kikevert dzsemmel.

4.
A tésztacsík felétől rárakjuk az almákat, megszórjuk cukorral és fahéjjal.

5.
Majd az almákra ráhajtjuk a tészta csík üres felét.

6.
Betekerjük.

7.
Az elkészített rózsákat egy zsiradékkal kikent és lisztel meghintett muffin formába helyezzük, vagy csak szabadon egy sütőpapírral bélelt tepsire.

8.
35 percig 200°C fokon sütjük.


Jó étvágyat!