szakacsreceptek.hu

Ünnepi almás pite

    

Az ünnepekre kitűnő szaftos pite. Tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel díszítve tálaljuk.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
alma 1000gramm
kristálycukor300gramm
krémpor- vaníliás80gramm
napraforgó olaj100milliliter
rétesliszt200gramm
sütőpor15gramm
tyúk tojás4darab
vaj-
víz400milliliter

1. Tészta elkészítése

tyúk tojás 4 darab  kristálycukor 200 gramm  napraforgó olaj 100 milliliter  víz 100 milliliter

Egész tojásokat cukorral kikeverjük, sót, vizet adunk hozzá, és újra kikeverjük.

Tészta elkészítése

2. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 15 gramm  vaj  rétesliszt

A lisztbe sütőport keverünk. A lisztet a tojásból kapott masszához keverjük. Zsiradékkal kikenjük, és liszttel meghintjük a tepsit, majd beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. Alma kása

alma  1000 gramm

Az almákat megmossuk, és negyedekre vágjuk, valamint kivágjuk a magházat. Vastagabb reszelőn lereszeljük, úgy hogy csak a héja maradjon a kezünkben.

Alma kása

4. 

víz 300 milliliter  krémpor- vaníliás 80 gramm  kristálycukor 100 gramm

Vízben cukrot és pudingport keverünk szét. Hozzáadjuk az almát. Forrásba hozzuk, és állandó keverés mellett sűrű kását főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

5. 

A kihűlt kását rákenjük a tésztára.

6. 

Egyforma darabokra vágjuk, díszítjük és tálaljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés