Ünnepi almás pite

Az ünnepekre kitűnő szaftos pite. Tejszínhabbal és csokoládé reszelékkel díszítve tálaljuk.
recept,recept fotó,alma ,Kalácsok,Húsvéti receptek
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok › Húsvéti receptek › Szezon - Alma (ősz) › Almából készült desszertek › Almás kalácsok › Szezon - Alma (tél) ›Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1000 610 | gramm kcal | |
kristálycukor | 300 1206 | gramm kcal | |
krémpor- vaníliás | 80 304 | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 100 899 | milliliter kcal | |
rétesliszt | 200 712 | gramm kcal | |
sütőpor | 15 12 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 4 352 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 400 0 | milliliter kcal |
Recept
1. Tészta elkészítése
tyúk tojás 4 darab • kristálycukor 200 gramm • napraforgó olaj 100 milliliter • víz 100 milliliter
Egész tojásokat cukorral kikeverjük, sót, vizet adunk hozzá, és újra kikeverjük.

2.
rétesliszt 200 gramm • sütőpor 15 gramm • vaj • rétesliszt
A lisztbe sütőport keverünk. A lisztet a tojásból kapott masszához keverjük. Zsiradékkal kikenjük, és liszttel meghintjük a tepsit, majd beleöntjük a tésztát, majd előmelegített sütőben 20 percig sütjük.

3. Alma kása
alma 1000 gramm
Az almákat megmossuk, és negyedekre vágjuk, valamint kivágjuk a magházat. Vastagabb reszelőn lereszeljük, úgy hogy csak a héja maradjon a kezünkben.

4.
víz 300 milliliter • krémpor- vaníliás 80 gramm • kristálycukor 100 gramm
Vízben cukrot és pudingport keverünk szét. Hozzáadjuk az almát. Forrásba hozzuk, és állandó keverés mellett sűrű kását főzünk belőle, majd hűlni hagyjuk.

5.
A kihűlt kását rákenjük a tésztára.

6.
Egyforma darabokra vágjuk, díszítjük és tálaljuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!