RECEPTEK

Almás rolád marcipánnal

Almás rolád marcipánnal

Finom almás rolád

recept,recept fotó,alma ,Roládok,Húsvéti receptek

Roládok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

alma 1kilogramm
csokoládés puding- por40gramm
cukrász öntet, csokoládés-
főzőcsokoládé50gramm
gesztenyepüré, fagyasztott125gramm
kristálycukor80gramm
marcipán200gramm
napraforgó olaj50milliliter
porcukor80gramm
rétesliszt100gramm
sütőpor8gramm
tojásfehérje5darab
tojássárgája5darab
vaj50gramm
víz50milliliter

 

Recept

1. Tészta

tojássárgája 5 darab  porcukor 80 gramm  napraforgó olaj 50 milliliter  tojásfehérje 5 darab

A sárgáját cukorral keverjük ki, hozzáadjuk az olajat. A fehérjéből kemény habot készítünk.

2. 

rétesliszt 100 gramm  sütőpor 8 gramm

A sárgájához hozzákeverjük a lisztet, és a sütőport...

3. 

... majd belekeverjük a felvert habot.

4. 

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (32x44cm) és egyenletesen szétkenjük.

5. 

180°C-on 8 percig sütjük.

6. 

A megsült lapot egy nedves törlő segítségével rolád formára tekerünk, és hűlni hagyjuk.

7. Almás töltelék

alma  1 kilogramm  kristálycukor 80 gramm

Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd cukorral együtt felforraljuk.

8. 

főzőcsokoládé 50 gramm  víz 50 milliliter  csokoládés puding- por 40 gramm

Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét. Egy tál vízben pudingport keverünk el, és hozzáöntjük az almához. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. A végén hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.

9. 

vaj 50 gramm

Az almatölteléket szobahőmérsékletre hagyjuk lehűlni, és hozzáadjuk a puha vajat.

10. Rolád töltése

gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm  marcipán 200 gramm

A roládot kitekerjük, levesszük a sütőpapírt, majd megtöltjük a töltelékkel (a széleire ne tegyünk tölteléket, amelyeket majd tekerünk fel), és olvasztott mirelit gesztenyepürét kenünk rá. Marcipánból egy hengert készítünk, kb 1,5 cm átmérővel és elhelyezzük arra a szélére, ahonnan fogjuk a roládot betekerni.

11. 

A roládot feltekerjük és minimálisan 4 órára hűtőbe helyezzük.

12. 

cukrász öntet, csokoládés

Csokoládé öntettel díszítjük...

13. 

... felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit