Almás rolád marcipánnal
Finom almás rolád
recept,recept fotó,alma ,Roládok,Húsvéti receptek
Roládok
kategóriak
Roládok Húsvéti receptek Almából készült desszertek Szezon - Alma (tél) Szezon - Alma (ősz)
Hozzávalók
Hozzávalók
alma | 1 | kilogramm | |
csokoládés puding- por | 40 | gramm | |
cukrász öntet, csokoládés | - | ||
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 125 | gramm | |
kristálycukor | 80 | gramm | |
marcipán | 200 | gramm | |
napraforgó olaj | 50 | milliliter | |
porcukor | 80 | gramm | |
rétesliszt | 100 | gramm | |
sütőpor | 8 | gramm | |
tojásfehérje | 5 | darab | |
tojássárgája | 5 | darab | |
vaj | 50 | gramm | |
víz | 50 | milliliter |
Recept
1. Tészta
tojássárgája 5 darab • porcukor 80 gramm • napraforgó olaj 50 milliliter • tojásfehérje 5 darab
A sárgáját cukorral keverjük ki, hozzáadjuk az olajat. A fehérjéből kemény habot készítünk.


3.
... majd belekeverjük a felvert habot.

4.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük (32x44cm) és egyenletesen szétkenjük.

5.
180°C-on 8 percig sütjük.

6.
A megsült lapot egy nedves törlő segítségével rolád formára tekerünk, és hűlni hagyjuk.

7. Almás töltelék
alma 1 kilogramm • kristálycukor 80 gramm
Az almát megpucoljuk, lereszeljük, majd cukorral együtt felforraljuk.

8.
főzőcsokoládé 50 gramm • víz 50 milliliter • csokoládés puding- por 40 gramm
Vízfürdőben felolvasztjuk a csokoládét. Egy tál vízben pudingport keverünk el, és hozzáöntjük az almához. Addig főzzük, amíg sűrű nem lesz. A végén hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.


10. Rolád töltése
gesztenyepüré, fagyasztott 125 gramm • marcipán 200 gramm
A roládot kitekerjük, levesszük a sütőpapírt, majd megtöltjük a töltelékkel (a széleire ne tegyünk tölteléket, amelyeket majd tekerünk fel), és olvasztott mirelit gesztenyepürét kenünk rá. Marcipánból egy hengert készítünk, kb 1,5 cm átmérővel és elhelyezzük arra a szélére, ahonnan fogjuk a roládot betekerni.

11.
A roládot feltekerjük és minimálisan 4 órára hűtőbe helyezzük.


13.
... felszeleteljük és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!