szakacsreceptek.hu

Húsvéti júdás kalács

    

A júdások egy nagyon kedvelt Húsvéti kalács, amely már néhány évszázada ismert

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
citromhéj1teáskanál
finomliszt500gramm
friss élesztő42gramm
kristálycukor55gramm
-
tojássárgája2darab
tyúk tojás1darab
vaj150gramm
vaníliacukor20gramm
zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 250 milliliter  friss élesztő 42 gramm  kristálycukor 55 gramm

A kovászt egy leveses kanál cukorból, élesztőből és 100 ml langyos tejből készítjük el.

Kovász

2. Tészta elkészítése

finomliszt 500 gramm  vaj 150 gramm  tojássárgája 2 darab  citromhéj 1 teáskanál    vaníliacukor 20 gramm

A tésztát liszt, vaj, reszelt citrom héja, vanília cukor, tej és kristálycukorból készítünk. Hozzáadunk tojássárgáját és egy csipetnyi sót.

Tészta elkészítése

3. 

A tésztát rendesen elkeverjük és dagasztjuk. Meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

4. Elkészítés

A tésztát 10 darabra osztjuk, majd ezekből hengert formálunk, ezután befonjuk, vagy más formát alkotunk belőle.

5. Sütés

tyúk tojás 1 darab

A sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Megkenjük felvert tojással. Ízlés szerint mákkal is megszórhatjuk. 20 percig 180 °C-on sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés