szakacsreceptek.hu

Húsvéti júdás kalács

A júdások egy nagyon kedvelt Húsvéti kalács, amely már néhány évszázada ismert

 

Adag: 10

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 
Citromhéj1teáskanál
Finomliszt500gramm
Friss élesztő42gramm
Kristálycukor55gramm
g
Tojássárgája2darab
Tyúk tojás1darab
Vaj150gramm
Vaníliacukor20gramm
Zsírszegény tej 1,5%250milliliter

1. Kovász

zsírszegény tej 1,5% 250 ml  friss élesztő 42 g  kristálycukor 55 g

A kovászt egy leveses kanál cukorból, élesztőből és 100 ml langyos tejből készítjük el.

Kovász

2. Tészta elkészítése

finomliszt 500 g  vaj 150 g  tojássárgája 2 db  citromhéj 1 TK    vaníliacukor 20 g

A tésztát liszt, vaj, reszelt citrom héja, vanília cukor, tej és kristálycukorból készítünk. Hozzáadunk tojássárgáját és egy csipetnyi sót.

Tészta elkészítése

3. 

A tésztát rendesen elkeverjük és dagasztjuk. Meleg helyen 30 percig kelni hagyjuk.

4. Elkészítés

A tésztát 10 darabra osztjuk, majd ezekből hengert formálunk, ezután befonjuk, vagy más formát alkotunk belőle.

5. Sütés

tyúk tojás 1 db

A sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk a kalácsokat. Megkenjük felvert tojással. Ízlés szerint mákkal is megszórhatjuk. 20 percig 180 °C-on sütjük.

Sütés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés