Kürtös kalácskák

Finom mini kürtöskalácsok, amelyek az eredeti Szakolcai kürtöskalács alapján készülnek.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 0 ?? | kcal | |
fahéj cukor | 0 ?? | kcal | |
finomliszt | 750 2603 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
habtejszín (30-33%) | 150 467 | milliliter kcal | |
kakaó | 0 ?? | kcal | |
kristálycukor | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 20 78 | gramm kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tojásfehérje | 1 17 | darab kcal | |
tojássárgája | 3 171 | darab kcal | |
vaj | 180 1322 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
zsírszegény tej 1,5% | 150 72 | milliliter kcal |
Recept
1.
finomliszt 750 gramm • tojássárgája 3 darab • vaj 180 gramm • sütőpor 10 gramm • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • habtejszín (30-33%) 150 milliliter • porcukor 20 gramm
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk tojássárgáját, puha vajat, sütőport, tejet, tejszínt és cukrot.

2.
Jól kidolgozzuk és kis ideig állni hagyjuk.

3.
A tészta egy részét (kb 1/3) liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk, majd 40 cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém csöveket vajjal megkenjük...

4.
... majd rátekerjük a tésztát.

5.
tojásfehérje 1 darab
A kürtöskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük.

6. Fahéjas kürtöskalács
A megkent kalácskákat az meghempergetjük fahéjas cukorban és sütőlapra helyezzük.

7.
A kalácsokat 20 percig 180°C -on sütjük.

8.
Ha a kalácsok kihűltek, akkor lehúzzuk őket a csövekről, majd kidolgozzuk a tészta másik részét.

9. Diós kürtöskalács
A tészta másik részét szintén kidolgozzuk és feltekerjük a fémcsövekre. Megkenjük tojásfehérjével és felaprított dióban, amely cukorral van keverve hempergetjük. Megsütjük, mint az fahéjasat.

10. Kakaós kürtöskalácskák
Miután kihűltek, lehúzogatjuk a kalácskákat a csőről és kidolgozzuk az utolsó adag tésztát. Cukorral kevert kakaóban hempergetjük ezúttal.

Jó étvágyat!