Kürtös kalácskák
Finom mini kürtöskalácsok, amelyek az eredeti Szakolcai kürtöskalács alapján készülnek.
recept,recept fotó,finomliszt,finomliszt,vaj,vaj,habtejszín (30-33%),Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok ›
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
fahéj cukor | - | ||
finomliszt | 750 | gramm | |
finomliszt | - | ||
habtejszín (30-33%) | 150 | milliliter | |
kakaó | - | ||
kristálycukor | 0 | ||
porcukor | 20 | gramm | |
sütőpor | 10 | gramm | |
tojásfehérje | 1 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 180 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 150 | milliliter |
Recept
1.
finomliszt 750 gramm • tojássárgája 3 darab • vaj 180 gramm • sütőpor 10 gramm • zsírszegény tej 1,5% 150 milliliter • habtejszín (30-33%) 150 milliliter • porcukor 20 gramm
Egy tálba lisztet szórunk, hozzáadunk tojássárgáját, puha vajat, sütőport, tejet, tejszínt és cukrot.
2.
Jól kidolgozzuk és kis ideig állni hagyjuk.
3.
A tészta egy részét (kb 1/3) liszttel meghintett gyúrólapon kb 2mm vastagra nyújtjuk, majd 40 cm hosszú és 3 cm széles csíkokra vágjuk. A fém csöveket vajjal megkenjük...
4.
... majd rátekerjük a tésztát.
5.
tojásfehérje 1 darab
A kürtöskalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét felvert tojásfehérjével megkenjük.
6. Fahéjas kürtöskalács
A megkent kalácskákat az meghempergetjük fahéjas cukorban és sütőlapra helyezzük.
7.
A kalácsokat 20 percig 180°C -on sütjük.
8.
Ha a kalácsok kihűltek, akkor lehúzzuk őket a csövekről, majd kidolgozzuk a tészta másik részét.
9. Diós kürtöskalács
A tészta másik részét szintén kidolgozzuk és feltekerjük a fémcsövekre. Megkenjük tojásfehérjével és felaprított dióban, amely cukorral van keverve hempergetjük. Megsütjük, mint az fahéjasat.
10. Kakaós kürtöskalácskák
Miután kihűltek, lehúzogatjuk a kalácskákat a csőről és kidolgozzuk az utolsó adag tésztát. Cukorral kevert kakaóban hempergetjük ezúttal.
Jó étvágyat!