szakacsreceptek.hu

Londoni rudacskák

     

Nagymamáink kedvelt diós rudacskái.

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
Dió, darált125gramm
Finomliszt160gramm
Porcukor170gramm
Ribizli dzsem125gramm
Tojásfehérje3darab
Tojássárgája3darab
Vaj90gramm

1. 

finomliszt 160 g  porcukor 45 g  vaj 90 g  tojássárgája 3 db

A lisztet cukorral keverjük, hozzáadjuk a felszeletelt vajat, tojássárgáját és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát egy sütőlapra (20x30cm) egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 15 percig elősütjük.

3. 

ribizli dzsem 125 g

Az elősütött tésztára lekvárt kenünk.

4. 

tojásfehérje 3 db 

Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot készítünk.

5. 

porcukor 125 g

Hozzákeverjük a cukrot...

6. 

dió, darált 125 g

... és a diót.

7. 

A diós habot rákenjük a lekvárra.

8. 

20 percig 160°C fokon sütjük.

9. 

Majd a kalácsot egy éjszakára hideg helyen pihentetjük. Majd a sütőlapon hosszában félbevágjuk, és 2 cm széles rudacskákat vágunk belőle.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés