Londoni rudacskák
![Londoni rudacskák](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001369/img_hu_4x3/londoni-rudacskak_00180.jpg)
Nagymamáink kedvelt diós rudacskái.
recept,recept fotó,ribizli dzsem,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió, darált | 125 | gramm | |
finomliszt | 160 | gramm | |
porcukor | 170 | gramm | |
ribizli dzsem | 125 | gramm | |
só | - | ||
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 90 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 160 gramm • porcukor 45 gramm • vaj 90 gramm • tojássárgája 3 darab
A lisztet cukorral keverjük, hozzáadjuk a felszeletelt vajat, tojássárgáját és kidolgozzuk a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9575.jpg)
2.
A tésztát egy sütőlapra (20x30cm) egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 15 percig elősütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9577.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9585.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9579.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9581.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9582.jpg)
7.
A diós habot rákenjük a lekvárra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9587.jpg)
8.
20 percig 160°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9590.jpg)
9.
Majd a kalácsot egy éjszakára hideg helyen pihentetjük. Majd a sütőlapon hosszában félbevágjuk, és 2 cm széles rudacskákat vágunk belőle.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001369/small/IMG_9652.jpg)
Jó étvágyat!