RECEPTEK

Londoni rudacskák

Londoni rudacskák

Nagymamáink kedvelt diós rudacskái.

recept,recept fotó,ribizli dzsem,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

30

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

Hozzávalók

Hozzávalók

dió, darált125gramm
finomliszt160gramm
porcukor170gramm
ribizli dzsem125gramm
-
tojásfehérje3darab
tojássárgája3darab
vaj90gramm

 

Recept

1. 

finomliszt 160 gramm  porcukor 45 gramm  vaj 90 gramm  tojássárgája 3 darab

A lisztet cukorral keverjük, hozzáadjuk a felszeletelt vajat, tojássárgáját és kidolgozzuk a tésztát.

2. 

A tésztát egy sütőlapra (20x30cm) egyenletesen szétkenjük. Előmelegített sütőben kb 180°C-on 15 percig elősütjük.

3. 

ribizli dzsem 125 gramm

Az elősütött tésztára lekvárt kenünk.

4. 

tojásfehérje 3 darab 

Tojásfehérjéből és egy csipetnyi sóból kemény habot készítünk.

5. 

porcukor 125 gramm

Hozzákeverjük a cukrot...

6. 

dió, darált 125 gramm

... és a diót.

7. 

A diós habot rákenjük a lekvárra.

8. 

20 percig 160°C fokon sütjük.

9. 

Majd a kalácsot egy éjszakára hideg helyen pihentetjük. Majd a sütőlapon hosszában félbevágjuk, és 2 cm széles rudacskákat vágunk belőle.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit