Diós karikák csokoládéval töltve
![Diós karikák csokoládéval töltve](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001366/img_hu_4x3/dios-karikak-csokoladeval-toltve_00180.jpg)
Édes csokoládés-diós sütemény :) Finom vajas csokoládés krémmel.
recept,recept fotó,porcukor,porcukor,dió, darált,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
csokoládé | - | ||
cukrász díszítések - ezüst-arany mix | - | ||
dió, darált | 125 | gramm | |
főzőcsokoládé | 40 | gramm | |
porcukor | 170 | gramm | |
rétesliszt | 25 | gramm | |
só | - | ||
tojásfehérje | 50 | gramm | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
tojásfehérje 50 gramm • só • citromlé
Tojás fehérjéből és csipetnyi sóból kemény habot készítünk. Hozzáadunk néhány csepp citrom levet...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9427.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9429.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9431.jpg)
4.
A tésztát cukrász zacskóba töltjük, amelynek szélesebb vége van.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9435.jpg)
5.
Sütőpapírral bélelt tepsire rányomunk 36 kis formát, kellő távolságban egymástól. A tészta szétfolyik kis karikákra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9436.jpg)
6.
A karikákat 150-160°C-on 20 percig sütjük-szárítjuk. Ezután hűlni hagyjuk és kiszedjük a tepsiből(sütőpapírról) egy kés segítségével.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9438.jpg)
7.
vaj 100 gramm • porcukor 20 gramm • főzőcsokoládé 40 gramm
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a már nem forró csokoládét.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9468.jpg)
8.
A karikák felére rákenjük a csokoládékrémet, majd egy másik karikával betakarjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9473.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001366/small/IMG_9477.jpg)
Jó étvágyat!