Diós karikák csokoládéval töltve
Édes csokoládés-diós sütemény :) Finom vajas csokoládés krémmel.
recept,recept fotó,porcukor,porcukor,dió, darált,főzőcsokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromlé | - | ||
csokoládé | - | ||
cukrász díszítések - ezüst-arany mix | - | ||
dió, darált | 125 | gramm | |
főzőcsokoládé | 40 | gramm | |
porcukor | 170 | gramm | |
rétesliszt | 25 | gramm | |
só | - | ||
tojásfehérje | 50 | gramm | |
vaj | 100 | gramm |
Recept
1.
tojásfehérje 50 gramm • só • citromlé
Tojás fehérjéből és csipetnyi sóból kemény habot készítünk. Hozzáadunk néhány csepp citrom levet...



4.
A tésztát cukrász zacskóba töltjük, amelynek szélesebb vége van.

5.
Sütőpapírral bélelt tepsire rányomunk 36 kis formát, kellő távolságban egymástól. A tészta szétfolyik kis karikákra.

6.
A karikákat 150-160°C-on 20 percig sütjük-szárítjuk. Ezután hűlni hagyjuk és kiszedjük a tepsiből(sütőpapírról) egy kés segítségével.

7.
vaj 100 gramm • porcukor 20 gramm • főzőcsokoládé 40 gramm
A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a már nem forró csokoládét.

8.
A karikák felére rákenjük a csokoládékrémet, majd egy másik karikával betakarjuk.


Jó étvágyat!