szakacsreceptek.hu

Diós karikák csokoládéval töltve

Édes csokoládés-diós sütemény :) Finom vajas csokoládés krémmel.

 

Adag: 18

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. 

tojásfehérje 50 g    citromlé

Tojás fehérjéből és csipetnyi sóból kemény habot készítünk. Hozzáadunk néhány csepp citrom levet...

2. 

porcukor 150 g

... és cukrot.

3. 

dió, darált 125 g  rétesliszt 25 g

Hozzákeverjük a diót, lisztet és tovább keverjük.

4. 

A tésztát cukrász zacskóba töltjük, amelynek szélesebb vége van.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rányomunk 36 kis formát, kellő távolságban egymástól. A tészta szétfolyik kis karikákra.

6. 

A karikákat 150-160°C-on 20 percig sütjük-szárítjuk. Ezután hűlni hagyjuk és kiszedjük a tepsiből(sütőpapírról) egy kés segítségével.

7. 

vaj 100 g  porcukor 20 g  főzőcsokoládé 40 g

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a már nem forró csokoládét.

8. 

A karikák felére rákenjük a csokoládékrémet, majd egy másik karikával betakarjuk.

9. 

csokoládé  cukrász díszítések - ezüst-arany mix

Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés