szakacsreceptek.hu

Diós karikák csokoládéval töltve

    

Édes csokoládés-diós sütemény :) Finom vajas csokoládés krémmel.

Főzőcske

Adag

18

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

tojásfehérje 50 gramm    citromlé

Tojás fehérjéből és csipetnyi sóból kemény habot készítünk. Hozzáadunk néhány csepp citrom levet...

2. 

porcukor 150 gramm

... és cukrot.

3. 

dió, darált 125 gramm  rétesliszt 25 gramm

Hozzákeverjük a diót, lisztet és tovább keverjük.

4. 

A tésztát cukrász zacskóba töltjük, amelynek szélesebb vége van.

5. 

Sütőpapírral bélelt tepsire rányomunk 36 kis formát, kellő távolságban egymástól. A tészta szétfolyik kis karikákra.

6. 

A karikákat 150-160°C-on 20 percig sütjük-szárítjuk. Ezután hűlni hagyjuk és kiszedjük a tepsiből(sütőpapírról) egy kés segítségével.

7. 

vaj 100 gramm  porcukor 20 gramm  főzőcsokoládé 40 gramm

A csokoládét vízfürdőben felolvasztjuk. A vajat cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a már nem forró csokoládét.

8. 

A karikák felére rákenjük a csokoládékrémet, majd egy másik karikával betakarjuk.

9. 

csokoládé  cukrász díszítések - ezüst-arany mix

Olvasztott csokoládéval díszítjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés