Diós, vajas tortácskák - dordoletkák

Háromrétegű, finom, omlós sütemény. Kiváló az ünnepi asztalra, főleg a karácsonyi asztal dísze.
recept,recept fotó,dió, darált,dió, darált,rum,csokoládé,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
| csokoládé | 0 ?? | kcal | |
| dió | 0 ?? | kcal | |
| dió, darált | 0 ?? | kcal | |
| dió, darált | 75 506 | gramm kcal | |
| finomliszt | 175 608 | gramm kcal | |
| finomliszt | 0 ?? | kcal | |
| kakaó | 20 62 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 60 242 | gramm kcal | |
| porcukor | 75 291 | gramm kcal | |
| rum | 0 ?? | kcal | |
| tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
| vaj | 125 918 | gramm kcal | |
| vaj | 200 ?? | kcal |
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • porcukor 75 gramm • vaj 125 gramm • dió, darált 75 gramm • kakaó 20 gramm
Egy tálba lisztet, cukrot, vajat, diót és kakaót szórunk.

2.
Kidolgozzuk belőle a tésztát.

3.
Élelmiszer - ipari fóliába csomagoljuk a tésztát és legalább 4 órán át a hűtőben hagyjuk.

4.
A tésztát egy lisztel meghintet gyúró lapon 2 mm vastagra nyújtjuk ki. 4 cm karikákat szaggatunk ki belőle. A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

5.
7 percig 180°C fokon sütjük.

6.
tojássárgája 2 darab • kristálycukor 60 gramm
A karikákat hűlni hagyjuk és elkészítjük addig a krémet. Tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Gőzfürdő felett sűrűre keverjük.


8.
A tortácskákat 3 darabból rakjuk össze. Az első karikát megkenjük a krémmel, kb 2-3 mm.


10.
Ezt a karikát is megkenjük krémmel és rá helyezzük a harmadikat.

11.
A tortácskák oldalait is megkenjük a krémmel...


13.
Néhány tortácskát a tetején is megkenhetünk krémmel és újra megforgatjuk a dióban. A többit leönthetjük olvasztott csokoládéval és díszíthetjük dió darabokkal.

14.
Két, három napig hűtőbe helyezzük és ezután fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

















