szakacsreceptek.hu

Diós, vajas tortácskák - dordoletkák

     

Háromrétegű, finom, omlós sütemény. Kiváló az ünnepi asztalra, főleg a karácsonyi asztal dísze.

Főzőcske

Adag

26

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

finomliszt 175 g  porcukor 75 g  vaj 125 g  dió, darált 75 g  kakaó 20 g

Egy tálba lisztet, cukrot, vajat, diót és kakaót szórunk.

2. 

Kidolgozzuk belőle a tésztát.

3. 

Élelmiszer - ipari fóliába csomagoljuk a tésztát és legalább 4 órán át a hűtőben hagyjuk.

4. 

finomliszt

A tésztát egy lisztel meghintet gyúró lapon 2 mm vastagra nyújtjuk ki. 4 cm karikákat szaggatunk ki belőle. A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

5. 

7 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

tojássárgája 2 db  kristálycukor 60 g

A karikákat hűlni hagyjuk és elkészítjük addig a krémet. Tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Gőzfürdő felett sűrűre keverjük.

7. 

vaj 200

Miután egy picit kihűlt belekeverjük a vajat.

8. 

A tortácskákat 3 darabból rakjuk össze. Az első karikát megkenjük a krémmel, kb 2-3 mm.

9. 

rum

A másik karikát rumba áztatjuk és gyorsan ki vesszük belőle. Rá helyezzük az első karikára.

10. 

Ezt a karikát is megkenjük krémmel és rá helyezzük a harmadikat.

11. 

A tortácskák oldalait is megkenjük a krémmel...

12. 

dió, darált

...és megforgatjuk a darált dióban.

13. 

csokoládé  dió

Néhány tortácskát a tetején is megkenhetünk krémmel és újra megforgatjuk a dióban. A többit leönthetjük olvasztott csokoládéval és díszíthetjük dió darabokkal.

14. 

Két, három napig hűtőbe helyezzük és ezután fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés