szakacsreceptek.hu

Diós, vajas tortácskák - dordoletkák

     

Háromrétegű, finom, omlós sütemény. Kiváló az ünnepi asztalra, főleg a karácsonyi asztal dísze.

Főzőcske

Adag

26

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 

1. 

finomliszt 175 gramm  porcukor 75 gramm  vaj 125 gramm  dió, darált 75 gramm  kakaó 20 gramm

Egy tálba lisztet, cukrot, vajat, diót és kakaót szórunk.

2. 

Kidolgozzuk belőle a tésztát.

3. 

Élelmiszer - ipari fóliába csomagoljuk a tésztát és legalább 4 órán át a hűtőben hagyjuk.

4. 

finomliszt

A tésztát egy lisztel meghintet gyúró lapon 2 mm vastagra nyújtjuk ki. 4 cm karikákat szaggatunk ki belőle. A karikákat egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük.

5. 

7 percig 180°C fokon sütjük.

6. 

tojássárgája 2 darab  kristálycukor 60 gramm

A karikákat hűlni hagyjuk és elkészítjük addig a krémet. Tojássárgáját cukorral habosra keverjük. Gőzfürdő felett sűrűre keverjük.

7. 

vaj 200

Miután egy picit kihűlt belekeverjük a vajat.

8. 

A tortácskákat 3 darabból rakjuk össze. Az első karikát megkenjük a krémmel, kb 2-3 mm.

9. 

rum

A másik karikát rumba áztatjuk és gyorsan ki vesszük belőle. Rá helyezzük az első karikára.

10. 

Ezt a karikát is megkenjük krémmel és rá helyezzük a harmadikat.

11. 

A tortácskák oldalait is megkenjük a krémmel...

12. 

dió, darált

...és megforgatjuk a darált dióban.

13. 

csokoládé  dió

Néhány tortácskát a tetején is megkenhetünk krémmel és újra megforgatjuk a dióban. A többit leönthetjük olvasztott csokoládéval és díszíthetjük dió darabokkal.

14. 

Két, három napig hűtőbe helyezzük és ezután fogyaszthatjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés