szakacsreceptek.hu

Gesztenyés töltött szívecskék

    

Finom krémes gesztenyés sütemény a karácsonyi asztal dísze.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt200gramm
gesztenyepüré, fagyasztott250gramm
porcukor125gramm
porcukor-
rum5evőkanál
1csipet
tyúk tojás1darab
vaj150gramm

1. 

finomliszt 200 gramm  porcukor 75 gramm   1 csipet  tyúk tojás 1 darab  gesztenyepüré, fagyasztott 100 gramm  vaj 100 gramm  rum 2 evőkanál

Egy tálba helyezzük el a lisztet, cukrot, csipetnyi sót, tojást, gesztenye pürét, puha vajat és a rumot.

2. 

Lágy egy kissé ragadós tésztát készítünk belőle. Egy cipőt készítünk és egy órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

3. 

vaj 50 gramm  porcukor 50 gramm

A szobahőmérsékletű vajat cukorral habosra keverünk.

4. 

gesztenyepüré, fagyasztott 150 gramm  rum 3 evőkanál

A gesztenyepürét és a rumot összekeverjük.

5. 

Krémet készítünk belőle és a hűtőszekrénybe helyezzük el.

6. 

A tésztát kivesszük és egy lisztel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk 6-7 mm vastagra.

7. 

Szívecskéket szaggatunk ki belőle.

8. 

Egy sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a szívecskéket egy kés segítségével.

9. 

10 percig 180°C fokon sütjük.

10. 

Hűlni hagyjuk.

11. 

Mindig két két szívecskét...

12. 

...a krémmel összeragasztunk.

13. 

porcukor

A tetejét megszórjuk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés