Gesztenyés medve talpak

Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 528 | gramm kcal | |
kakaó | 10 31 | gramm kcal | |
porcukor | 100 388 | gramm kcal | |
porcukor | 0 ?? | kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 10 8 | gramm kcal | |
tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
vaj | 125 918 | gramm kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal |
Recept

3.
gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm • finomliszt 200 gramm • sütőpor 10 gramm
Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.


5.
A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.

6.
A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.

7.
Még melegen kiborítjuk...


Jó étvágyat!