szakacsreceptek.hu

Gesztenyés medve talpak

     

Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt200gramm
gesztenyepüré, fagyasztott250gramm
kakaó10gramm
porcukor100gramm
porcukor0
rétesliszt0
sütőpor10gramm
tyúk tojás2darab
vaj125gramm
vaj0

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm

A cukrot a vajjal kikeverjük.

2. 

tyúk tojás 2 darab  kakaó 10 gramm

Hozzáadunk tojást és kakaót.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm  finomliszt 200 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.

4. 

vaj  rétesliszt

A medvetalp formákat vajjal kikenjük, és liszttel meghintjük.

5. 

A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.

6. 

A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.

7. 

Még melegen kiborítjuk...

8. 

porcukor

és cukorba megforgatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés