Gesztenyés medve talpak
![Gesztenyés medve talpak](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001088/img_hu_4x3/gesztenyes-medve-talpak_00180.jpg)
Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.
recept,recept fotó,gesztenyepüré, fagyasztott,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 200 | gramm | |
gesztenyepüré, fagyasztott | 250 | gramm | |
kakaó | 10 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 10 | gramm | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 125 | gramm | |
vaj | - |
Recept
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8542.jpg)
3.
gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm • finomliszt 200 gramm • sütőpor 10 gramm
Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8544.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8558.jpg)
5.
A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8575.jpg)
6.
A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8578.jpg)
7.
Még melegen kiborítjuk...
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8579.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001088/small/IMG_8584.jpg)
Jó étvágyat!