szakacsreceptek.hu

Gesztenyés medve talpak

    

Lágy, ízletes kalácsok. A medvetalp egy érdekesebb változata.

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

Nehézség

közepes

 

 

 
 
finomliszt200gramm
gesztenyepüré, fagyasztott250gramm
kakaó10gramm
porcukor100gramm
porcukor-
rétesliszt-
sütőpor10gramm
tyúk tojás2darab
vaj125gramm
vaj-

1. 

vaj 125 gramm  porcukor 100 gramm

A cukrot a vajjal kikeverjük.

2. 

tyúk tojás 2 darab  kakaó 10 gramm

Hozzáadunk tojást és kakaót.

3. 

gesztenyepüré, fagyasztott 250 gramm  finomliszt 200 gramm  sütőpor 10 gramm

Hozzáadjuk a gesztenyepürét, lisztet és sütőport. A tésztát jól kidolgozzuk. Egy órára hűtőbe helyezzük.

4. 

vaj  rétesliszt

A medvetalp formákat vajjal kikenjük, és liszttel meghintjük.

5. 

A tésztát adagokként vesszük ki a hűtőből. Kisebb golyókat formálunk belőle (az adag a forma méretétől függ). A golyókat a formába tesszük, és belenyomkodjuk. A tészta maximum a forma felét töltse ki - a sütéskor megdagad és megtelíti a formát.

6. 

A formákat egy tepsire rakjuk, és 180°C-on 15 percig sütjük.

7. 

Még melegen kiborítjuk...

8. 

porcukor

és cukorba megforgatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés