szakacsreceptek.hu

Linzer aprósütemény

Recept a közkedvelt linzer aprósüteményre.

 

Adag: 60

Az elkészítés ideje: 1 h. 30 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. A tészta elkészítése

finomliszt 500 g  margarin 280 g  porcukor 180 g    dió, darált 100 g  vaníliacukor 8 g  sütőpor 1 TK  tojássárgája 2 db  tyúk tojás 1 db

A vajat kisebb darabokra vágjuk és behelyezünk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. A tésztát jól összegyúrjuk.

A tészta elkészítése

2. Vékonyra nyújtjuk a tésztát

A tésztát egy órán át pihentetjük hűvös helyen. A légkeringetéses sütőt 150° C előmelegítjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk...

Vékonyra nyújtjuk a tésztát

3. A tészta kiszaggatása

...majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog! Különféle formákat szaggatunk ki mindig egyforma menyiségben.

A tészta kiszaggatása

4. Megsütjük

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 150 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

Megsütjük

5. Díszítés

sárgabarack lekvár 1 db  erdei gyümölcs lekvár 1 db  cukrász öntet, csokoládés 100 g  cukrász díszítések- színes

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor a kerekeket megkenjük lekvárral és rá helyezzük a felső részt ( csillag, gomba). Csokoládé mázzal díszítjük és megszórjuk színes cukrász dísszel. Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

Díszítés

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés