RECEPTEK

Linzer aprósütemény

Linzer aprósütemény

bi-star-fillbi-star-fillbi-starbi-starbi-star

Recept a közkedvelt linzer aprósüteményre.

recept,recept fotó,finomliszt,margarin,porcukor,sárgabarack lekvár,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

60

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

alacsony

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrász díszítések- színes

0

??

kcal

cukrász öntet, csokoládés

100

587

gramm

kcal

dió, darált

100

674

gramm

kcal

erdei gyümölcs lekvár

1

??

darab

kcal

finomliszt

500

1735

gramm

kcal

margarin

280

2417

gramm

kcal

porcukor

180

699

gramm

kcal

sárgabarack lekvár

1

??

darab

kcal

0

??

kcal

sütőpor

1

4

teáskanál

kcal

tojássárgája

2

114

darab

kcal

tyúk tojás

1

88

darab

kcal

vaníliacukor

8

29

gramm

kcal

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 500 gramm  margarin 280 gramm  porcukor 180 gramm    dió, darált 100 gramm  vaníliacukor 8 gramm  sütőpor 1 teáskanál  tojássárgája 2 darab  tyúk tojás 1 darab

A vajat kisebb darabokra vágjuk és behelyezünk egy tálba. Amikor a vaj megpuhult hozzáadjuk a lisztet, cukrot, egy csipetnyi sót, őrölt diót, vaníliacukrot, sütőport, tojássárgáját és egész tojást. A tésztát jól összegyúrjuk.

A vajat kisebb darabokra vágjuk és behelyezünk...

2. Vékonyra nyújtjuk a tésztát

A tésztát egy órán át pihentetjük hűvös helyen. A légkeringetéses sütőt 150° C előmelegítjük. A tésztát kb 3 mm vastagra nyújtjuk...

A tésztát egy órán át pihentetjük hűvös...

3. A tészta kiszaggatása

...majd kiszaggatjuk. A leeső részeket összegyúrjuk és újra nyújtjuk. Vigyázat, ha felmelegszik a tészta, akkor ragadni fog! Különféle formákat szaggatunk ki mindig egyforma menyiségben.

...majd kiszaggatjuk. A leeső részeket...

4. Megsütjük

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett tepsire tesszük, majd 150 fokon, alsó-felső sütéssel 10-12 perc alatt világosra sütjük.

A kiszaggatott tésztákat sütőpapírral fedett...

5. Díszítés

sárgabarack lekvár 1 darab  erdei gyümölcs lekvár 1 darab  cukrász öntet, csokoládés 100 gramm  cukrász díszítések- színes

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor a kerekeket megkenjük lekvárral és rá helyezzük a felső részt ( csillag, gomba). Csokoládé mázzal díszítjük és megszórjuk színes cukrász dísszel. Dobozba téve másnapra megpuhul és finom omlós lesz. Tálaláskor vaníliás porcukorral megszórjuk.

Ha kihűltek a megsült tészták, akkor a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés