Karácsonyi csokoládétortácskák
Recept egy kis karácsonyi nyalánkságra, ropogós tésztával és lágy krémmel.
recept,recept fotó,finomliszt 00 Extra,vaj,vaj,porcukor,porcukor,cukrász öntet, csokoládés,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
cukrász díszítések- színes | - | ||
cukrász öntet, csokoládés | 100 | gramm | |
finomliszt 00 Extra | 370 | gramm | |
napraforgó olaj | - | ||
porcukor | 120 | gramm | |
porcukor | 3 | evőkanál | |
sütőpor | ½ | csomag | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
vaj | 375 | gramm | |
vaníliacukor | 1 | evőkanál |
Recept
1. A tészta elkészítése
finomliszt 00 Extra 370 gramm • sütőpor ½ csomag • vaj 250 gramm • porcukor 120 gramm • tyúk tojás 2 darab • citromhéj
Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.
2. A kivágás és a sütés
A tésztából karikákat vágunk ki, amelyeket ráhelyezzük egy zsiradékkal kikent sütő lapra 10 percig sütünk,180°C hőmérsékletnél.
3. A krém elkészítése
porcukor 3 evőkanál • vaníliacukor 1 evőkanál • vaj 125 gramm
A puha növényi zsiradékot vagy vajat simára keverünk porcukorral és vaníliacukorral együtt. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a megsült karikákat.
4. Díszítés
cukrász öntet, csokoládés 100 gramm • cukrász díszítések- színes
Az így elkészített tortácskákat az egyik oldalukról belemártjuk a csokoládés öntetbe. Kidíszítjük színes, édes torta cukor díszítéssel vagy dióval.
Jó étvágyat!