RECEPTEK

Karácsonyi csokoládétortácskák

Karácsonyi csokoládétortácskák

Recept egy kis karácsonyi nyalánkságra, ropogós tésztával és lágy krémmel.

recept,recept fotó,finomliszt 00 Extra,vaj,vaj,porcukor,porcukor,cukrász öntet, csokoládés,Aprósütemény,Karácsony

Aprósütemény

Főzőcske

Adag

80

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

citromhéj-
cukrász díszítések- színes-
cukrász öntet, csokoládés100gramm
finomliszt 00 Extra370gramm
napraforgó olaj-
porcukor120gramm
porcukor3evőkanál
sütőpor½csomag
tyúk tojás2darab
vaj375gramm
vaníliacukor1evőkanál

 

Recept

1. A tészta elkészítése

finomliszt 00 Extra 370 gramm  sütőpor ½ csomag  vaj 250 gramm  porcukor 120 gramm  tyúk tojás 2 darab  citromhéj

Az összes alapanyagból kidolgozzuk a tésztát.

2. A kivágás és a sütés

napraforgó olaj

A tésztából karikákat vágunk ki, amelyeket ráhelyezzük egy zsiradékkal kikent sütő lapra 10 percig sütünk,180°C hőmérsékletnél.

3. A krém elkészítése

porcukor 3 evőkanál  vaníliacukor 1 evőkanál  vaj 125 gramm

A puha növényi zsiradékot vagy vajat simára keverünk porcukorral és vaníliacukorral együtt. Az így elkészített krémmel összeragasztjuk a megsült karikákat.

4. Díszítés

cukrász öntet, csokoládés 100 gramm  cukrász díszítések- színes

Az így elkészített tortácskákat az egyik oldalukról belemártjuk a csokoládés öntetbe. Kidíszítjük színes, édes torta cukor díszítéssel vagy dióval.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés