szakacsreceptek.hu

Dióhabos karikák

Lágy karikák, lekvárral és dióhabbal. Ideális a karácsonyi asztalra.

 

Adag: 36

Az elkészítés ideje: 45 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:    

 

 
 

1. Tészta elkészítése

vaj 140 g  finomliszt 270 g  porcukor 60 g  tojássárgája 3 db  sütőpor ¼ TK

Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk.

Tészta elkészítése

2. 

Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.

3. 

saját választás szerinti lekvár

A karikák közepére egy pici lekvárt teszünk.

4. A dióhab elkészítése

tojásfehérje 3 db   1 csipet  porcukor 140 g  dió, darált 120 g  citromhéj

A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, őrölt diót és a reszelt citromhéjat.

A dióhab elkészítése

5. 

A habot cukrászzacskóba helyezzük és a lekvár köré nyomjuk. 160 °C-on kb 15 percig sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés