Dióhabos karikák
Lágy karikák, lekvárral és dióhabbal. Ideális a karácsonyi asztalra.
recept,recept fotó,finomliszt,porcukor,dió, darált,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
citromhéj | - | ||
dió, darált | 120 | gramm | |
finomliszt | 270 | gramm | |
porcukor | 200 | gramm | |
saját választás szerinti lekvár | - | ||
só | 1 | csipet | |
sütőpor | ¼ | teáskanál | |
tojásfehérje | 3 | darab | |
tojássárgája | 3 | darab | |
vaj | 140 | gramm |
Recept
1. Tészta elkészítése
vaj 140 gramm • finomliszt 270 gramm • porcukor 60 gramm • tojássárgája 3 darab • sütőpor ¼ teáskanál
Az alapanyagokból lágy sima tésztát készítünk, melyet rövid időre a hűtőbe helyezünk.
2.
Liszttel meghintett gyúródeszkán 5mm vastagságúra nyújtjuk. Karikákat vágunk ki belőle, melyet sütőpapírral bélelt tepsibe rakunk.
4. A dióhab elkészítése
tojásfehérje 3 darab • só 1 csipet • porcukor 140 gramm • dió, darált 120 gramm • citromhéj
A tojásfehérjét egy csipetnyi sóval felverjük. Hozzáadjuk a porcukrot, őrölt diót és a reszelt citromhéjat.
5.
A habot cukrászzacskóba helyezzük és a lekvár köré nyomjuk. 160 °C-on kb 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!