Diós karikák
Recept egy finom Karácsonyi diós süteményre diós krémmel és csokoládéval. A sütemény sokáig eláll, így hosszú ideig díszíthetik az ünnepi asztalokat.
recept,recept fotó,dió, darált,mogyorós-kakaó krém,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
dió, darált | 120 | gramm | |
finomliszt | 400 | gramm | |
mogyorós-kakaó krém | - | ||
porcukor | 150 | gramm | |
sütőpor | ¼ | teáskanál | |
vaj | 320 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • vaj 320 gramm • porcukor 150 gramm • dió, darált 120 gramm • sütőpor ¼ teáskanál
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk. A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.
2.
A tésztát kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd karikákat vágunk ki belőle.
3.
A kivágott karikákat sütőlapra rakjuk és 10-15 percig sütjük 170 °C-on
Jó étvágyat!