Diós karikák

Recept egy finom Karácsonyi diós süteményre diós krémmel és csokoládéval. A sütemény sokáig eláll, így hosszú ideig díszíthetik az ünnepi asztalokat.
recept,recept fotó,dió, darált,mogyorós-kakaó krém,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 120 809 | gramm kcal | |
finomliszt | 400 1388 | gramm kcal | |
mogyorós-kakaó krém | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 150 582 | gramm kcal | |
sütőpor | ¼ 1 | teáskanál kcal | |
vaj | 320 2349 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 400 gramm • vaj 320 gramm • porcukor 150 gramm • dió, darált 120 gramm • sütőpor ¼ teáskanál
Minden hozzávalót alaposan összekeverünk. A kész tésztát egy órát hűvös helyen pihentetjük.

2.
A tésztát kb fél cm vastagra nyújtjuk, majd karikákat vágunk ki belőle.

3.
A kivágott karikákat sütőlapra rakjuk és 10-15 percig sütjük 170 °C-on



Jó étvágyat!