Diós vadász gombocskák

Aprósütemény, diós habbal finom rágcsálni való a téli estékre.
recept,recept fotó,dió, darált,dió,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | 0 ?? | kcal | |
dió, darált | 100 674 | gramm kcal | |
finomliszt | 175 608 | gramm kcal | |
finomliszt | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 145 563 | gramm kcal | |
só | 1 0 | csipet kcal | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 10 | evőkanál kcal | |
tojásfehérje | 2 34 | darab kcal | |
tojássárgája | 2 114 | darab kcal | |
vaj | 90 661 | gramm kcal |
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • porcukor 25 gramm • vaj 90 gramm • tojássárgája 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 evőkanál
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, puha vajat, tojássárgákat és egy kevés tejet.

2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.



5.
...és forró gőzfürdőben sima krémet keverünk ki. Kb 5 percig kevergetjük de nem főzzük.


7.
...és összekeverjük.

8.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.

9.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

10.
A karikákra egy teáskanálnyi diós habos halmocskákat rakunk. A tetejére díszítésként dió szeleteket rakunk.

11.
30 percig 160°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!