Diós vadász gombocskák
Aprósütemény, diós habbal finom rágcsálni való a téli estékre.
recept,recept fotó,dió, darált,dió,Aprósütemény,Karácsony
Aprósütemény
Hozzávalók
Hozzávalók
dió | - | ||
dió, darált | 100 | gramm | |
finomliszt | 175 | gramm | |
finomliszt | - | ||
porcukor | 145 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 1 | evőkanál | |
tojásfehérje | 2 | darab | |
tojássárgája | 2 | darab | |
vaj | 90 | gramm |
Recept
1.
finomliszt 175 gramm • porcukor 25 gramm • vaj 90 gramm • tojássárgája 2 darab • teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 evőkanál
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, puha vajat, tojássárgákat és egy kevés tejet.
2.
A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.
5.
...és forró gőzfürdőben sima krémet keverünk ki. Kb 5 percig kevergetjük de nem főzzük.
7.
...és összekeverjük.
8.
A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.
9.
A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.
10.
A karikákra egy teáskanálnyi diós habos halmocskákat rakunk. A tetejére díszítésként dió szeleteket rakunk.
11.
30 percig 160°C fokon sütjük.
Jó étvágyat!