szakacsreceptek.hu

Diós vadász gombocskák

    

Aprósütemény, diós habbal finom rágcsálni való a téli estékre.

Főzőcske

Adag

50

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
dió-
dió, darált100gramm
finomliszt175gramm
finomliszt-
porcukor145gramm
1csipet
teljes zsírtartalmú tej 3,5%1evőkanál
tojásfehérje2darab
tojássárgája2darab
vaj90gramm

1. 

finomliszt 175 gramm  porcukor 25 gramm  vaj 90 gramm  tojássárgája 2 darab  teljes zsírtartalmú tej 3,5% 1 evőkanál

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, cukrot, puha vajat, tojássárgákat és egy kevés tejet.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk, élelmiszerfóliába csomagoljuk, és hűvös helyen egy fél órát pihentetjük.

3. 

tojásfehérje 2 darab   1 csipet

A tojásfehérjéből kemény habot készítünk.

4. 

porcukor 120 gramm

A habhoz hozzáadjuk a cukrot...

5. 

...és forró gőzfürdőben sima krémet keverünk ki. Kb 5 percig kevergetjük de nem főzzük.

6. 

dió, darált 100 gramm

A krémhez hozzáadjuk a diót...

7. 

...és összekeverjük.

8. 

finomliszt

A tésztát egy lisztel meghintett gyúrólapon kb 3 mm vastagra nyújtjuk és formákat szaggatunk ki belőle.

9. 

A sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük a kivágott formákat.

10. 

dió

A karikákra egy teáskanálnyi diós habos halmocskákat rakunk. A tetejére díszítésként dió szeleteket rakunk.

11. 

30 percig 160°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés