szakacsreceptek.hu

Grillázs kocka

Hagyományos grillázskockák nem csak karácsonyra.

 

Adag: 24

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

dió 250 g

A diókat késsel apróra vágjuk, esetleg konyhai elektromos darálóval.

2. 

kristálycukor 250 g

Állandó keverés mellett cukrot karamellizálunk. Alaposan simára keverjük.

3. 

cukrozott sűrített tej 397 g

Majd a cukorba lassanként beleöntjük a konzerv cukrozott sűrített tejet. Ezt a masszát is alaposan elkeverjük.

4. 

vaj 250 g

A forró masszába vajat adunk hozzá, és addig keverjük, amíg el nem olvad.

5. 

Végül hozzáadjuk a diót, és újra jól összekeverjük.

6. A lapok töltése

tortaostya 100 g

Az első lapot egy lapra helyezzük, majd egyenletesen rákenjük a karamellás masszát, kb 3,5-4 merőkanálnyit (50 ml-es)

A lapok töltése

7. 

A masszára ráhelyezzük a második lapot, és a folyamatot megismételjük, egészen az utolsó lapig, amelyre már nem kenünk a karamellás masszából.

8. 

Majd az egészre egy másik fa konyhalapot helyezünk, és egy vízzel teli lábast helyezünk rá nehezékként. Így hűvös helyen néhány órára állni hagyjuk - a legjobb ha egész éjszakára.

9. 

A megtöltött lapokról éles kés segítségével levágjuk a széleket. Viszont vigyázzunk, hogy a felső lap nehogy megtörjön, ezért óvatosan először csak bevágjuk a tetejét, és csak ezután vágjuk le az egész szélét.

10. 

Vonalzó segítségével kockákat vágunk.

11. Díszítés

fehércsokoládé  csokoládé

A kockák tetejét olvasztott fehér csokoládéval díszítjük.

Díszítés

12. Ünnepi grillázskockák

Ünnepi grillázskockák

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés