Grillázs kocka
Hagyományos grillázskockák nem csak karácsonyra.
recept,recept fotó,dió,cukrozott sűrített tej,tortaostya,Aprósütemény,Karácsony,Sütés nélküli
Aprósütemény
kategóriak
Aprósütemény › Karácsony › Sütés nélküli › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi kalácsok › Szezon - Dió ›
Hozzávalók
Hozzávalók
csokoládé | - | ||
cukrozott sűrített tej | 397 | gramm | |
dió | 250 | gramm | |
fehércsokoládé | - | ||
kristálycukor | 250 | gramm | |
tortaostya | 100 | gramm | |
vaj | 250 | gramm |
Recept
2.
kristálycukor 250 gramm
Állandó keverés mellett cukrot karamellizálunk. Alaposan simára keverjük.
3.
cukrozott sűrített tej 397 gramm
Majd a cukorba lassanként beleöntjük a konzerv cukrozott sűrített tejet. Ezt a masszát is alaposan elkeverjük.
5.
Végül hozzáadjuk a diót, és újra jól összekeverjük.
6. A lapok töltése
tortaostya 100 gramm
Az első lapot egy lapra helyezzük, majd egyenletesen rákenjük a karamellás masszát, kb 3,5-4 merőkanálnyit (50 ml-es)
7.
A masszára ráhelyezzük a második lapot, és a folyamatot megismételjük, egészen az utolsó lapig, amelyre már nem kenünk a karamellás masszából.
8.
Majd az egészre egy másik fa konyhalapot helyezünk, és egy vízzel teli lábast helyezünk rá nehezékként. Így hűvös helyen néhány órára állni hagyjuk - a legjobb ha egész éjszakára.
9.
A megtöltött lapokról éles kés segítségével levágjuk a széleket. Viszont vigyázzunk, hogy a felső lap nehogy megtörjön, ezért óvatosan először csak bevágjuk a tetejét, és csak ezután vágjuk le az egész szélét.
10.
Vonalzó segítségével kockákat vágunk.
12. Ünnepi grillázskockák
Jó étvágyat!