Karamell golyók marcipánnal
Kedvelt golyócskák puffasztott rizsből lány marcipán és csokoládé ízzel.
recept,recept fotó,marcipán,cukrozott sűrített tej,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Édességek
kategóriak
Édességek Karácsony Sütés nélküli Gluténmentes Karácsonyi sütemények Karácsonyi sütés nélküli desszertek
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 300 | milliliter | |
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
kukoricakeményítő | - | ||
kókusz reszelék | - | ||
marcipán | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
puffasztott rizs | 140 | gramm | |
vaj | 190 | gramm |
Recept
1.
kristálycukor 250 gramm • cukrozott sűrített tej 300 milliliter
Egy lábasban cukrot karamellizálunk, hozzáöntjük a sűrített édesített tejet, és addig keverjük, amíg az alapanyagok nem válnak folyékonnyá.



4.
Jól összekeverjük. A masszát 15 percig hűlni hagyjuk. Hűlés közben többször megkeverjük.

5.
A masszából kézzel golyó formákat készítünk. A kezünket néha hideg vízzel leöblítjük.

6.
kókusz reszelék • marcipán 100 gramm • kukoricakeményítő
A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. A marcipánt egy kukorica keményítővel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat vágunk belőle. A karikákat a golyókra ragasztjuk.

7.
főzőcsokoládé 200 gramm • vaj 10 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
Vízfürdőben csokoládét, vajat és olajat engedünk fel. A csokoládét egy fecskendőbe szívjuk, és ezzel díszítjük a golyócskákat.

8.
A csokoládé másik felét beleöntögetjük a papírkosárkákba.

9.
A csokoládéba beletesszük a golyókat.

10.
2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!