Karamell golyók marcipánnal
Kedvelt golyócskák puffasztott rizsből lány marcipán és csokoládé ízzel.
recept,recept fotó,marcipán,cukrozott sűrített tej,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Édességek
kategóriak
Édességek › Karácsony › Sütés nélküli › Gluténmentes › Karácsonyi sütemények › Karácsonyi sütés nélküli desszertek ›
Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 300 | milliliter | |
főzőcsokoládé | 200 | gramm | |
kristálycukor | 250 | gramm | |
kukoricakeményítő | - | ||
kókusz reszelék | - | ||
marcipán | 100 | gramm | |
napraforgó olaj | 2 | evőkanál | |
puffasztott rizs | 140 | gramm | |
vaj | 190 | gramm |
Recept
1.
kristálycukor 250 gramm • cukrozott sűrített tej 300 milliliter
Egy lábasban cukrot karamellizálunk, hozzáöntjük a sűrített édesített tejet, és addig keverjük, amíg az alapanyagok nem válnak folyékonnyá.
4.
Jól összekeverjük. A masszát 15 percig hűlni hagyjuk. Hűlés közben többször megkeverjük.
5.
A masszából kézzel golyó formákat készítünk. A kezünket néha hideg vízzel leöblítjük.
6.
kókusz reszelék • marcipán 100 gramm • kukoricakeményítő
A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. A marcipánt egy kukorica keményítővel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat vágunk belőle. A karikákat a golyókra ragasztjuk.
7.
főzőcsokoládé 200 gramm • vaj 10 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
Vízfürdőben csokoládét, vajat és olajat engedünk fel. A csokoládét egy fecskendőbe szívjuk, és ezzel díszítjük a golyócskákat.
8.
A csokoládé másik felét beleöntögetjük a papírkosárkákba.
9.
A csokoládéba beletesszük a golyókat.
10.
2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.
Jó étvágyat!