szakacsreceptek.hu

Karamell golyók marcipánnal

    

Kedvelt golyócskák puffasztott rizsből lány marcipán és csokoládé ízzel.

Főzőcske

Adag

35

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 

1. 

kristálycukor 250 gramm  cukrozott sűrített tej 300 milliliter

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, hozzáöntjük a sűrített édesített tejet, és addig keverjük, amíg az alapanyagok nem válnak folyékonnyá.

2. 

vaj 180 gramm

Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad.

3. 

puffasztott rizs 140 gramm

Hozzáöntjük a puffasztott rizst.

4. 

Jól összekeverjük. A masszát 15 percig hűlni hagyjuk. Hűlés közben többször megkeverjük.

5. 

A masszából kézzel golyó formákat készítünk. A kezünket néha hideg vízzel leöblítjük.

6. 

kókusz reszelék  marcipán 100 gramm  kukoricakeményítő

A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. A marcipánt egy kukorica keményítővel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat vágunk belőle. A karikákat a golyókra ragasztjuk.

7. 

főzőcsokoládé 200 gramm  vaj 10 gramm  napraforgó olaj 2 evőkanál

Vízfürdőben csokoládét, vajat és olajat engedünk fel. A csokoládét egy fecskendőbe szívjuk, és ezzel díszítjük a golyócskákat.

8. 

A csokoládé másik felét beleöntögetjük a papírkosárkákba.

9. 

A csokoládéba beletesszük a golyókat.

10. 

2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés