Karamell golyók marcipánnal
Kedvelt golyócskák puffasztott rizsből lány marcipán és csokoládé ízzel.
recept,recept fotó,marcipán,cukrozott sűrített tej,Édességek,Karácsony,Sütés nélküli,Gluténmentes
Édességek
kategóriak
Édességek › Karácsony › Sütés nélküli › Gluténmentes › Karácsonyi sütés nélküli desszertek › Karácsonyi sütemények ›Hozzávalók
Hozzávalók
cukrozott sűrített tej | 300 973 | milliliter kcal | |
főzőcsokoládé | 200 ?? | gramm kcal | |
kristálycukor | 250 1005 | gramm kcal | |
kukoricakeményítő | 0 ?? | kcal | |
kókusz reszelék | 0 ?? | kcal | |
marcipán | 100 ?? | gramm kcal | |
napraforgó olaj | 2 270 | evőkanál kcal | |
puffasztott rizs | 140 476 | gramm kcal | |
vaj | 190 1395 | gramm kcal |
Recept
1.
kristálycukor 250 gramm • cukrozott sűrített tej 300 milliliter
Egy lábasban cukrot karamellizálunk, hozzáöntjük a sűrített édesített tejet, és addig keverjük, amíg az alapanyagok nem válnak folyékonnyá.



4.
Jól összekeverjük. A masszát 15 percig hűlni hagyjuk. Hűlés közben többször megkeverjük.

5.
A masszából kézzel golyó formákat készítünk. A kezünket néha hideg vízzel leöblítjük.

6.
kókusz reszelék • marcipán 100 gramm • kukoricakeményítő
A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. A marcipánt egy kukorica keményítővel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat vágunk belőle. A karikákat a golyókra ragasztjuk.

7.
főzőcsokoládé 200 gramm • vaj 10 gramm • napraforgó olaj 2 evőkanál
Vízfürdőben csokoládét, vajat és olajat engedünk fel. A csokoládét egy fecskendőbe szívjuk, és ezzel díszítjük a golyócskákat.

8.
A csokoládé másik felét beleöntögetjük a papírkosárkákba.

9.
A csokoládéba beletesszük a golyókat.

10.
2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!