szakacsreceptek.hu

Karamell golyók marcipánnal

Kedvelt golyócskák puffasztott rizsből lány marcipán és csokoládé ízzel.

 

Adag: 35

Az elkészítés ideje: 60 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

 

 
 

1. 

kristálycukor 250 g  cukrozott sűrített tej 300 ml

Egy lábasban cukrot karamellizálunk, hozzáöntjük a sűrített édesített tejet, és addig keverjük, amíg az alapanyagok nem válnak folyékonnyá.

2. 

vaj 180 g

Hozzáadjuk a vajat és addig keverjük, amíg elolvad.

3. 

puffasztott rizs 140 g

Hozzáöntjük a puffasztott rizst.

4. 

Jól összekeverjük. A masszát 15 percig hűlni hagyjuk. Hűlés közben többször megkeverjük.

5. 

A masszából kézzel golyó formákat készítünk. A kezünket néha hideg vízzel leöblítjük.

6. 

kókusz reszelék  marcipán 100 g  kukoricakeményítő

A golyókat kókuszreszelékben megforgatjuk. A marcipánt egy kukorica keményítővel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk és karikákat vágunk belőle. A karikákat a golyókra ragasztjuk.

7. 

főzőcsokoládé 200 g  vaj 10 g  napraforgó olaj 2 EK

Vízfürdőben csokoládét, vajat és olajat engedünk fel. A csokoládét egy fecskendőbe szívjuk, és ezzel díszítjük a golyócskákat.

8. 

A csokoládé másik felét beleöntögetjük a papírkosárkákba.

9. 

A csokoládéba beletesszük a golyókat.

10. 

2-3 napig a hűtőben állni hagyjuk. Hűvös helyen tároljuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés