RECEPTEK

Kókuszos szívecskék

Kókuszos szívecskék

Nagyon finom kókuszos sütemény és nem csak Valentin napra :) Nem sült finomság, cékla lével festve, melynek az ízét nem ismeri fel.

recept,recept fotó,kókusz reszelék,kókusz reszelék,cukrozott sűrített tej,Édességek,Sütés nélküli,Valentín napi,Gluténmentes

Édességek

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

cukrozott sűrített tej300gramm
cékla150gramm
kristálycukor1teáskanál
kókusz reszelék200gramm
kókusz reszelék-
tejpor100gramm

 

Recept

1. 

cékla 150 gramm

A nyers céklát meghántjuk és apróra lereszeljük. Kifacsarjuk a levét.

2. 

kristálycukor 1 teáskanál

A léhez hozzáadunk cukrot, felforraljuk és hagyjuk kihűlni.

3. 

kókusz reszelék 200 gramm  tejpor 100 gramm  cukrozott sűrített tej 300 gramm

Egy tálba bele szórjuk a kókusz reszeléket, szárított tejet és az édes sűrített tejet.

4. 

Kidolgozunk egy kompakt kókuszos masszát.

5. 

kókusz reszelék

Egy kókusz reszelékkel meghintet lapon 1 cm vastagra nyújtjuk ki.. A közepén egy 20 x 15 cm téglalap formát vágunk ki belőle.

6. 

A széleit amit levágtunk egy mélyebb tányérba tesszük és befestjük az elkészített cékla lével. ( 3 kávés kanál ).

7. 

A színezett kókuszos masszából egy 20 cm hosszú és 5 cm vastag hengert formálunk ki és egy háromszög formára alakítjuk ki. ( a háromszög oldalai 5 cm hosszúak).

8. 

A fakanál nyelével egy csíkot alakítunk ki az egyik oldalon és óvatosan formáljuk hogy egy szív alak formálódjon majd ki belőle.10 percre a hűtőbe rakjuk.

9. 

Ki vesszük a hűtőből a színes masszát és rá helyezzük az elkészített kókuszos fehér téglalap masszára, kb 2 cm re a széleitől.

10. 

A szélét behajtjuk és óvatosan benyomjuk a kialakított csíkba.

11. 

Behajtjuk a másik oldalt is, és óvatosan kialakítjuk a szívecske csücskét, a szélét be nyomjuk a csíkba.

12. 

A fakanál nyelével lágyan benyomjuk hogy egy szív alak jöjjön létre a színes masszából.

13. 

Kókusz reszelékben meg forgatjuk, becsomagoljuk alufóliába és hűvös helyre helyezzük el.

14. 

Tálalás előtt 1 cm szeletekre vágjuk. Nedves késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés