szakacsreceptek.hu

Kókuszos szívecskék

     

Nagyon finom kókuszos sütemény és nem csak Valentin napra :) Nem sült finomság, cékla lével festve, melynek az ízét nem ismeri fel.

Főzőcske

Adag

20

Az elkészítés ideje

45 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
Cukrozott sűrített tej300gramm
Cékla150gramm
Kristálycukor1teáskanál
Kókusz reszelék200gramm
Kókusz reszelék
Tejpor100gramm

1. 

cékla 150 g

A nyers céklát meghántjuk és apróra lereszeljük. Kifacsarjuk a levét.

2. 

kristálycukor 1 TK

A léhez hozzáadunk cukrot, felforraljuk és hagyjuk kihűlni.

3. 

kókusz reszelék 200 g  tejpor 100 g  cukrozott sűrített tej 300 g

Egy tálba bele szórjuk a kókusz reszeléket, szárított tejet és az édes sűrített tejet.

4. 

Kidolgozunk egy kompakt kókuszos masszát.

5. 

kókusz reszelék

Egy kókusz reszelékkel meghintet lapon 1 cm vastagra nyújtjuk ki.. A közepén egy 20 x 15 cm téglalap formát vágunk ki belőle.

6. 

A széleit amit levágtunk egy mélyebb tányérba tesszük és befestjük az elkészített cékla lével. ( 3 kávés kanál ).

7. 

A színezett kókuszos masszából egy 20 cm hosszú és 5 cm vastag hengert formálunk ki és egy háromszög formára alakítjuk ki. ( a háromszög oldalai 5 cm hosszúak).

8. 

A fakanál nyelével egy csíkot alakítunk ki az egyik oldalon és óvatosan formáljuk hogy egy szív alak formálódjon majd ki belőle.10 percre a hűtőbe rakjuk.

9. 

Ki vesszük a hűtőből a színes masszát és rá helyezzük az elkészített kókuszos fehér téglalap masszára, kb 2 cm re a széleitől.

10. 

A szélét behajtjuk és óvatosan benyomjuk a kialakított csíkba.

11. 

Behajtjuk a másik oldalt is, és óvatosan kialakítjuk a szívecske csücskét, a szélét be nyomjuk a csíkba.

12. 

A fakanál nyelével lágyan benyomjuk hogy egy szív alak jöjjön létre a színes masszából.

13. 

Kókusz reszelékben meg forgatjuk, becsomagoljuk alufóliába és hűvös helyre helyezzük el.

14. 

Tálalás előtt 1 cm szeletekre vágjuk. Nedves késsel szeleteljük.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés