Csicseriborsó golyócskák kókusszal
Egyszerű kókuszos csemege az indiai konyha ihlete szerint.
recept,recept fotó,csicseriborsóliszt,kókusz reszelék,kókusz reszelék,Édességek,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes
Édességek
Indiai receptek
Hozzávalók
Hozzávalók
csicseriborsóliszt | 50 | gramm | |
kókusz reszelék | 125 | gramm | |
kókusz reszelék | - | ||
nádcukor | 75 | gramm | |
só | - | ||
vaj | 50 | gramm | |
zsírszegény tej 1,5% | 125 | milliliter | |
őrölt kardamon | ½ | teáskanál |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 125 milliliter • csicseriborsóliszt 50 gramm
A tejet és a lisztet simára keverjük ki.
3.
só • nádcukor 75 gramm • őrölt kardamon ½ teáskanál
....hozzáadjuk a lisztes tejet, egy csipet sót, cukrot és kardamónt. Hűlni hagyjuk.
5.
...és sűrű tésztát készítünk belőle.
6.
A tésztából golyócskákat formálunk ki...
7.
...amelyeket a kókuszlisztben megforgatunk. Hűvös helyen tarjuk. Tálalás előtt egy picit felmelegítjük.
Jó étvágyat!