Raw kókuszos-diós tortácskák
Egészséges desszert banános töltelékkel.
recept,recept fotó,dió,kókusz reszelék,banán,Egészséges sütemények,Nyers ételek - raw food,Szezonális receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Egészséges sütemények
kategóriak
Egészséges sütemények Nyers ételek - raw food Szezonális receptek Gluténmentes Laktózmentes Szezon - Dió
Hozzávalók
Hozzávalók
banán | 200 | gramm | |
dió | 85 | gramm | |
kakaó | 50 | gramm | |
kókusz olaj | 70 | gramm | |
kókusz reszelék | 140 | gramm | |
méz | 80 | gramm | |
víz | 25 | milliliter |
Recept
2.
Az apróra vágott dió egy részét - 25 g félretesszük, majd a többit a darálóban lágyra daráljuk.
3.
kókusz reszelék 140 gramm
A diókhoz hozzáadjuk a kókuszt és a darálóban a lehető legjobban összedaráljuk.
4.
méz 40 gramm • kókusz olaj 30 gramm • víz 25 milliliter
A diós-kókuszos masszát egy mélyebb tálba rakjuk, hozzáadunk mézet,olajat, és vizet.
5.
Alaposan pépesítjük botmixerrel.
6.
kakaó 50 gramm • kókusz olaj 40 gramm • méz 40 gramm
A kakaót, mézet, és olajat összekeverjük. A papírformákba mokkás kanállal (kb 3/4 mokkás kanálnyi)teszünk a kakaós masszából, majd belerakjuk egy pléh muffin formába. Rövid időre hűtőbe rakjuk.
7.
A diós-kókuszos masszát két felé osztjuk. Az egyik felét egyenletesen belerakjuk a papírformákba.
9.
Majd letakargatjuk a massza másik felével, és elegyengetjük.
10.
A kakaós masszával díszítjük és az elkészített (25g) vastagra darált dióval megszórjuk.
11.
Hűtőbe rakjuk, majd 2-3 óra elteltével kiszedjük és tálalás előtt eltávolítjuk a papírformát.
Jó étvágyat!