szakacsreceptek.hu

Epres-narancsos fitness torta

    

Lágy, krémes, egészséges, majdnem raw finomság.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

Nehézség

nagy

 

 

 
 
datolya200gramm
dió100gramm
friss sztévia-
hajdina liszt 25gramm
kakaó2teáskanál
kesu dió natúr50gramm
kókusz olaj40gramm
kókusz olaj1teáskanál
mirelit eper150gramm
méz 1teáskanál
méz 20gramm
narancs400gramm
víz0
zabpehely50gramm

1. A dió elkészítése

kesu dió natúr 50 gramm  víz

A kesu diókat vízbe mártva a hűtőbe helyezzük négy órára.

A dió elkészítése

2. A datolya elkészítése

datolya 200 gramm  víz

A datolyákat kimagozzuk, és szintén 1-2 órára vízbe áztatjuk.

A datolya elkészítése

3. A tészta elkészítése

A datolyát leszűrjük, majd pépesítjük.

A tészta elkészítése

4. 

dió 100 gramm

A diót apróra vágjuk...

5. 

kókusz olaj 20 gramm

... és hozzákeverjük a kókusz olajjal a datolyához.

6. 

Kerek formát (18cm átmérő) egy elegendően nagy tányérra helyezünk. Beleöntjük a datolyás-diós masszát, majd elegyengetjük úgy, hogy a tányéron ne csúszkáljon. Hűtőbe rakjuk.

7. Gyümölcsös krém töltelék

narancs 400 gramm

A narancsot megpucoljuk, majd mixerbe rakjuk.

Gyümölcsös krém töltelék

8. 

A kesu diót leszűrjük...

9. 

... majd pépesítjük.

10. 

mirelit eper 150 gramm

Hozzáadunk mirelit (illetve friss) epret.

11. 

A szamócát pépesítjük a dióval.

12. 

kókusz olaj 20 gramm  méz  20 gramm

A diós-epres masszát hozzáadjuk a narancsokhoz, és együtt olajjal, és mézzel mixerbe rakjuk.

13. 

hajdina liszt  25 gramm

Hozzászórjuk a hajdina lisztet...

14. 

zabpehely 50 gramm

... és rászórjuk az őrölt zabpelyhet. Az egészet pépesítjük.

15. 

A masszát a formába öntjük, és egy napra hűtőbe helyezzük.

16. 

Tálalás előtt 15 percre a fagyasztóba rakjuk, és csak a kivétel után vesszük ki a formából.

17. Raw kakaós máz

kókusz olaj 1 teáskanál  kakaó 2 teáskanál  méz  1 teáskanál

Kókusz olajból, kakaóból és mézből mázt készítünk, és cukrász tortadíszítő nyomóba öntjük.

Raw kakaós máz

18. 

A tortát a mázzal díszítjük...

19. 

friss sztévia

... majd stévia leveleket rakünk rá. Felvágjuk és tálalhatjuk.

20. Energia érték

1 adag kb 300 kcal

Energia érték

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés