Spanyol madár sütve
Nagyon finom klasszikus étel marhahúsból, egyszerűen a sütőben sütve. Klasszikusan rizzsel tálaljuk.
recept,recept fotó,marhahús -comb,tyúk tojás,füstölt szalonna,füstölt szalonna,Marhahús
Marhahús
kategóriak
Marhahús
Hozzávalók
Hozzávalók
csemege uborka | - | ||
dijoni mustár | 4 | teáskanál | |
fekete bors, őrölt | - | ||
finomliszt | 1 | evőkanál | |
füstölt szalonna | 180 | gramm | |
marhahús -comb | 600 | gramm | |
sertésvirsli | 4 | darab | |
só | 0 | ||
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 200 | milliliter |
Recept
1.
marhahús -comb 600 gramm • dijoni mustár 4 teáskanál • tyúk tojás 2 darab • füstölt szalonna 80 gramm • sertésvirsli 4 darab • füstölt szalonna 100 gramm • csemege uborka • só
A tojásokat keményre főzzük, megpucoljuk és negyedekre vágjuk. A húst megmossuk, felszeleteljük és vékonyra klopfoljuk ki. A húsokat besózzuk és megkenjük mustárral. A közepére egy szelet szalonnát, virslit, negyed tojást és egy darab uborkát helyezzünk.
2.
Begöngyölítjük és egy fogvájóval biztosítjuk hogy ne essen szét a csomagunk.
3.
só • fekete bors, őrölt • finomliszt 1 evőkanál • víz 200 milliliter
A hús csomagokat egy sütőtálba helyezzük, megsózzuk, borsozzuk, meghintjük egy kevés liszttel és vizet öntünk alá.
4.
Lefedve sütjük 60 percig 200°C hőfokon.
Jó étvágyat!