szakacsreceptek.hu

Fasírozott tojással

     

Egyszerű töltött fasírozott, amely kiváló hüvelyesekből készült főzelékekhez. Jó választás hozzá a burgonyapüré vagy a főtt burgonya is savanyú uborkával.

Főzőcske

Adag

12

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
fokhagyma4gerezd
hagyma70gramm
kifli1darab
napraforgó olaj80milliliter
sertés darálthús800gramm
1.5teáskanál
tyúk tojás6darab
zsemlemorzsa50gramm
zsemlemorzsa0
zsírszegény tej 1,5%50milliliter

1. 

tyúk tojás 4 darab  kifli 1 darab  zsírszegény tej 1,5% 50 milliliter

A tojást keményre főzzük, lehűtjük majd megpucoljuk. A kifliket apróra vágjuk majd leöntjük tejjel.

2. 

hagyma 70 gramm

A hagymát apróra vágjuk és hozzáadjuk a kiflihez. Jól összekeverjük.

3. 

sertés darálthús 800 gramm  tyúk tojás 2 darab   1.5 teáskanál  fokhagyma 4 gerezd

Hozzáadjuk a húst, nyers tojást, sót és a préselt foghagymát. Újra jól összeverjük.

4. 

zsemlemorzsa 50 gramm

Szükség szerint hozzáadhatunk egy kis zsemlemorzsát.

5. 

zsemlemorzsa

Egy lapra zsemlemorzsát szórunk. Ráhelyezzük a húsos masszát. A közepére egy-egy kemény tojást helyezünk.

6. 

A tojást becsomagoljuk.

7. 

napraforgó olaj 80 milliliter

A fasírozottat áthelyezzük a sütőlapra és leöntjük olajjal.

8. 

Előmelegített sütőben 180-190°C-on lefedve 40 percig sütjük, majd levesszük a fedőt és további 20 percig pirítjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés