szakacsreceptek.hu

Töltött káposztalevelek

    

Kitűnő töltött káposztalevelek, amelyeket biztos imádni fognak. Az elkészítéssel járó fáradságot a megkóstoló családtagok biztos értékelni fogják. Friss kenyérrel tálaljuk.

Főzőcske

Adag

6

Az elkészítés ideje

2 h.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
ecet2evőkanál
fehérkáposzta2.5kilogramm
fekete bors, őrölt½teáskanál
finomliszt25gramm
hagyma125gramm
kristálycukor30gramm
kristálycukor-
köménymag, őrölt½teáskanál
napraforgó olaj20milliliter
paradicsomszósz500gramm
rizsa125gramm
sertés darálthús400gramm
2.5teáskanál
-
víz-
víz350milliliter

1. 

hagyma 125 gramm  napraforgó olaj 20 milliliter

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

rizsa 125 gramm   1 teáskanál

A rizst hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és pirítjuk.

3. 

víz

Majd leöntjük forró vízzel kb 1,5 cm magasságig lepje el a rizst. Fedő alatt pároljuk, hűlni hagyjuk.

4. 

sertés darálthús 400 gramm  fekete bors, őrölt ½ teáskanál   ½ teáskanál

Miután a rizs kihűlt összekeverjük a hússal, sózzuk, borsozzuk.

5. 

fehérkáposzta 2.5 kilogramm

A töltött káposztához egy nagyobb fej káposzta ajánlatos. Valójában az egész káposztát nem használjuk fel. A káposztát megmossuk, a káposzta alját részben bevágjuk és fokozatosan leszedjük a 6 felső levelet.

6. 

A leveleket forróvízben 5 percig főzzük.

7. 

A leveleket kivesszük a vízből és kivágjuk belőle a vastagabb részeit.

8. 

A levelekbe egyenletesen ráhelyezzük a húsos-rizses tölteléket, majd betekerjük.

9. 

A káposztából kb 1 kg-ot vágunk fel.

10. 

Egy fazékba belerakjuk a felvágott káposzta felét.

11. 

Majd erre a káposztára rárakjuk a betekert leveleket. A tetejére rászórjuk a felvágott káposzta másik felét.

12. 

paradicsomszósz 500 gramm  víz 300 milliliter  kristálycukor 30 gramm   1 teáskanál  köménymag, őrölt ½ teáskanál

Paradicsompürét vízzel, cukorral, sóval és köménnyel összekeverünk.

13. 

Az öntetet ráöntjük a káposztára. Lassan főzzük és forrástól lefedve még egy órát főzzük. Nem keverjük.

14. 

A megfőlt betekert leveleket kivesszük.

15. 

víz 50 milliliter  finomliszt 25 gramm  ecet 2 evőkanál    kristálycukor

A káposztát liszttel egy kis vízben sűrítjük. Ecettel ízesítjük, szükség esetén sóval, illetve cukorral.

16. 

A betekert leveleket visszarakjuk a lábasba és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés