szakacsreceptek.hu

Töltött káposztalevelek

Kitűnő töltött káposztalevelek, amelyeket biztos imádni fognak. Az elkészítéssel járó fáradságot a megkóstoló családtagok biztos értékelni fogják. Friss kenyérrel tálaljuk.

 

Adag: 6

Az elkészítés ideje: 2 h.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Ecet2evőkanál
Fehérkáposzta2.5kilogramm
Fekete bors, őrölt½teáskanál
Finomliszt25gramm
Hagyma125gramm
Kristálycukor30gramm
Kristálycukor
Köménymag, őrölt½teáskanál
Napraforgó olaj20milliliter
Paradicsompüré500gramm
Rizsa125gramm
Sertés darálthús400gramm
2.5teáskanál
Víz
Víz350milliliter

1. 

hagyma 125 g  napraforgó olaj 20 ml

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.

2. 

rizsa 125 g   1 TK

A rizst hozzáadjuk a hagymához, sózzuk és pirítjuk.

3. 

víz

Majd leöntjük forró vízzel kb 1,5 cm magasságig lepje el a rizst. Fedő alatt pároljuk, hűlni hagyjuk.

4. 

sertés darálthús 400 g  fekete bors, őrölt ½ TK   ½ TK

Miután a rizs kihűlt összekeverjük a hússal, sózzuk, borsozzuk.

5. 

fehérkáposzta 2.5 kg

A töltött káposztához egy nagyobb fej káposzta ajánlatos. Valójában az egész káposztát nem használjuk fel. A káposztát megmossuk, a káposzta alját részben bevágjuk és fokozatosan leszedjük a 6 felső levelet.

6. 

A leveleket forróvízben 5 percig főzzük.

7. 

A leveleket kivesszük a vízből és kivágjuk belőle a vastagabb részeit.

8. 

A levelekbe egyenletesen ráhelyezzük a húsos-rizses tölteléket, majd betekerjük.

9. 

A káposztából kb 1 kg-ot vágunk fel.

10. 

Egy fazékba belerakjuk a felvágott káposzta felét.

11. 

Majd erre a káposztára rárakjuk a betekert leveleket. A tetejére rászórjuk a felvágott káposzta másik felét.

12. 

paradicsompüré 500 g  víz 300 ml  kristálycukor 30 g   1 TK  köménymag, őrölt ½ TK

Paradicsompürét vízzel, cukorral, sóval és köménnyel összekeverünk.

13. 

Az öntetet ráöntjük a káposztára. Lassan főzzük és forrástól lefedve még egy órát főzzük. Nem keverjük.

14. 

A megfőlt betekert leveleket kivesszük.

15. 

víz 50 ml  finomliszt 25 g  ecet 2 EK    kristálycukor

A káposztát liszttel egy kis vízben sűrítjük. Ecettel ízesítjük, szükség esetén sóval, illetve cukorral.

16. 

A betekert leveleket visszarakjuk a lábasba és tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés