Töltött káposztalevelek
Kitűnő töltött káposztalevelek, amelyeket biztos imádni fognak. Az elkészítéssel járó fáradságot a megkóstoló családtagok biztos értékelni fogják. Friss kenyérrel tálaljuk.
recept,recept fotó,sertés darálthús,fehérkáposzta,paradicsomszósz,Sertéshús,Laktózmentes ,Szezonális receptek
Sertéshús
Hozzávalók
Hozzávalók
ecet | 2 | evőkanál | |
fehérkáposzta | 2.5 | kilogramm | |
fekete bors, őrölt | ½ | teáskanál | |
finomliszt | 25 | gramm | |
hagyma | 125 | gramm | |
kristálycukor | 30 | gramm | |
kristálycukor | - | ||
köménymag, őrölt | ½ | teáskanál | |
napraforgó olaj | 20 | milliliter | |
paradicsomszósz | 500 | gramm | |
rizsa | 125 | gramm | |
sertés darálthús | 400 | gramm | |
só | 2.5 | teáskanál | |
só | - | ||
víz | - | ||
víz | 350 | milliliter |
Recept
1.
hagyma 125 gramm • napraforgó olaj 20 milliliter
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és olajon megpirítjuk.
3.
Majd leöntjük forró vízzel kb 1,5 cm magasságig lepje el a rizst. Fedő alatt pároljuk, hűlni hagyjuk.
4.
sertés darálthús 400 gramm • fekete bors, őrölt ½ teáskanál • só ½ teáskanál
Miután a rizs kihűlt összekeverjük a hússal, sózzuk, borsozzuk.
5.
fehérkáposzta 2.5 kilogramm
A töltött káposztához egy nagyobb fej káposzta ajánlatos. Valójában az egész káposztát nem használjuk fel. A káposztát megmossuk, a káposzta alját részben bevágjuk és fokozatosan leszedjük a 6 felső levelet.
6.
A leveleket forróvízben 5 percig főzzük.
7.
A leveleket kivesszük a vízből és kivágjuk belőle a vastagabb részeit.
8.
A levelekbe egyenletesen ráhelyezzük a húsos-rizses tölteléket, majd betekerjük.
9.
A káposztából kb 1 kg-ot vágunk fel.
10.
Egy fazékba belerakjuk a felvágott káposzta felét.
11.
Majd erre a káposztára rárakjuk a betekert leveleket. A tetejére rászórjuk a felvágott káposzta másik felét.
12.
paradicsomszósz 500 gramm • víz 300 milliliter • kristálycukor 30 gramm • só 1 teáskanál • köménymag, őrölt ½ teáskanál
Paradicsompürét vízzel, cukorral, sóval és köménnyel összekeverünk.
13.
Az öntetet ráöntjük a káposztára. Lassan főzzük és forrástól lefedve még egy órát főzzük. Nem keverjük.
14.
A megfőlt betekert leveleket kivesszük.
15.
víz 50 milliliter • finomliszt 25 gramm • ecet 2 evőkanál • só • kristálycukor
A káposztát liszttel egy kis vízben sűrítjük. Ecettel ízesítjük, szükség esetén sóval, illetve cukorral.
16.
A betekert leveleket visszarakjuk a lábasba és tálalhatjuk.
Jó étvágyat!