Karfiol indiai fűszerrel
Egy recept indiai fűszeres és csicseriborsós karfiolra.
recept,recept fotó,kurkuma fűszerkeverék,Garam masala fűszer,római kömény, őrölt - jeera,karfiol,Húsnélküli ételek,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Indiai receptek,Gluténmentes ,Laktózmentes
Húsnélküli ételek
Indiai receptek
kategóriak
Húsnélküli ételek Vegán receptek Vegetáriánus receptek Indiai receptek Gluténmentes Laktózmentes Ázsiai konyha Szezon - Karfiol
Hozzávalók
Hozzávalók
Garam masala fűszer | 1 | evőkanál | |
csicsereborsó konzerv | 240 | gramm | |
hagyma | 120 | gramm | |
hámozott paradicsom konzerv | 400 | gramm | |
karfiol | 560 | gramm | |
kurkuma fűszerkeverék | 1 | evőkanál | |
római kömény, őrölt - jeera | ½ | teáskanál | |
szezámolaj | 1 | evőkanál | |
só | ½ | teáskanál | |
víz | 100 | milliliter |
Recept
1.
szezámolaj 1 evőkanál • kurkuma fűszerkeverék 1 evőkanál • Garam masala fűszer 1 evőkanál • római kömény, őrölt - jeera ½ teáskanál
Az olajon megpirítjuk a fűszereket.
3.
hámozott paradicsom konzerv 400 gramm • víz 100 milliliter
Egy lábasba kisebb szeletekre vágott paradicsomot teszünk a levével együtt. Hozzáadjuk a vizet. Megkeverjük és rövid ideig pároljuk.,
4.
karfiol 560 gramm • csicsereborsó konzerv 240 gramm • só ½ teáskanál
A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és hozzáadjuk a paradicsomhoz.Hozzáadjuk a leszűrt csicseriborsót. Megsózzuk.
5.
Lefedve pároljuk, néha megkeverjük,a míg a karfiol puha nem lesz.Szükség szerint vizet adunk hozzá.
Jó étvágyat!