RECEPTEK

Indiai fűszeres karfiol

Indiai fűszeres karfiol

Gobi Manchurian, karfiol csípősszózban egy indiai-kínai recept.Ez az étel annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet abban hagyni az evését. Ha csak felnőttek fogyasztják akkor használhatunk több csípős fűszert és paprikát.

recept,recept fotó,karfiol,paradicsompüré,Húsnélküli ételek,Indiai receptek,Kínai konyha,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Indiai receptek

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

paprikás paszta, gyulyásba1teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt3evőkanál
fokhagyma4gerezd
gyömbérgyökér10gramm
hagyma80gramm
karfiol500gramm
kristálycukor1teáskanál
kukoricakeményítő6evőkanál
paradicsompüré200gramm
repceolaj1000milliliter
repceolaj5evőkanál
szójamártás1evőkanál
3teáskanál
víz180milliliter
újhagyma1darab

 

Recept

1. 

karfiol 500 gramm

A karfiol fejet megmossuk, kisebb rózsákra szedjük.

2. 

 1 teáskanál

Majd forró, sós vízben 5 percig főzzük őket.

3. 

Ezután kiszedjük és hagyjuk lehűlni a karfiolt.

4. 

kukoricakeményítő 3 evőkanál  finomliszt 3 evőkanál   1 teáskanál

A száraz alapanyagokat összekeverjük.

5. 

víz 80 milliliter

Vizet adunk hozzá és simára keverjük ki.

6. 

A karfiol fejeket mártogassuk bele a tésztába, úgy, hogy mindenhol jól bevonja a massza.

7. 

kukoricakeményítő 2 evőkanál

Egy kevés kukoricakeményítőt is adunk hozzá.

8. 

Mártogatás közben ügyeljünk arra hogy a massza a karfiol rózsák között is bevonja a karfiolt.

9. 

repceolaj 1000 milliliter

Egy nagy serpenyőben, sok olajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a karfiolokat.

10. 

Süssük addig őket míg szépen meg nem pirulnak. Egyszerre ne tegyünk túl sok karfiolt az olajba, mert az olaj lehűlne és a sütés helyet a karfiol főni kezdene.

11. 

Majd szedjük ki őket és ....

12. 

...egy papírtörlőn hagyjuk kihűlni.

13. 

hagyma 80 gramm  repceolaj 5 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

14. 

fokhagyma 4 gerezd  gyömbérgyökér 10 gramm

Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért és a fokhagymát.

15. 

Az egészet együtt aranysárgára pirítjuk.

16. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál  paradicsompüré 200 gramm  szójamártás 1 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot , ízesítjük és tovább főzzük.

17. 

kukoricakeményítő 1 evőkanál  víz 100 milliliter

A legvégén egy kevés vízben keverjük el egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt...

18. 

... és ezt öntsük a szószhoz és keverjük jól el .Pár percig hagyjuk az egészet jól besűrűsödni és egybeérni.

19. 

Majd a már előzőleg elkészült karfiolrózsákat tegyük a szószba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.

20. 

újhagyma 1 darab

Utána pár percig hagyjuk együtt rotyogni az egészet és majd tálalhatjuk is. Újhagyma zöld részével szórjuk meg.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés