szakacsreceptek.hu

Indiai fűszeres karfiol

    

Gobi Manchurian, karfiol csípősszózban egy indiai-kínai recept.Ez az étel annyira finom, hogy egyszerűen nem lehet abban hagyni az evését. Ha csak felnőttek fogyasztják akkor használhatunk több csípős fűszert és paprikát.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
paprikás paszta, gyulyásba1teáskanál
fekete bors, őrölt¼teáskanál
finomliszt3evőkanál
fokhagyma4gerezd
gyömbérgyökér10gramm
hagyma80gramm
karfiol500gramm
kristálycukor1teáskanál
kukoricakeményítő6evőkanál
paradicsompüré200gramm
repceolaj1000milliliter
repceolaj5evőkanál
szójamártás1evőkanál
3teáskanál
víz180milliliter
újhagyma1darab

1. 

karfiol 500 gramm

A karfiol fejet megmossuk, kisebb rózsákra szedjük.

2. 

 1 teáskanál

Majd forró, sós vízben 5 percig főzzük őket.

3. 

Ezután kiszedjük és hagyjuk lehűlni a karfiolt.

4. 

kukoricakeményítő 3 evőkanál  finomliszt 3 evőkanál   1 teáskanál

A száraz alapanyagokat összekeverjük.

5. 

víz 80 milliliter

Vizet adunk hozzá és simára keverjük ki.

6. 

A karfiol fejeket mártogassuk bele a tésztába, úgy, hogy mindenhol jól bevonja a massza.

7. 

kukoricakeményítő 2 evőkanál

Egy kevés kukoricakeményítőt is adunk hozzá.

8. 

Mártogatás közben ügyeljünk arra hogy a massza a karfiol rózsák között is bevonja a karfiolt.

9. 

repceolaj 1000 milliliter

Egy nagy serpenyőben, sok olajat hevítsünk fel, majd adjuk hozzá a karfiolokat.

10. 

Süssük addig őket míg szépen meg nem pirulnak. Egyszerre ne tegyünk túl sok karfiolt az olajba, mert az olaj lehűlne és a sütés helyet a karfiol főni kezdene.

11. 

Majd szedjük ki őket és ....

12. 

...egy papírtörlőn hagyjuk kihűlni.

13. 

hagyma 80 gramm  repceolaj 5 evőkanál

A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és olajon megpirítjuk,

14. 

fokhagyma 4 gerezd  gyömbérgyökér 10 gramm

Adjuk hozzá a lereszelt gyömbért és a fokhagymát.

15. 

Az egészet együtt aranysárgára pirítjuk.

16. 

 1 teáskanál  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál  paprikás paszta, gyulyásba 1 teáskanál  paradicsompüré 200 gramm  szójamártás 1 evőkanál  kristálycukor 1 teáskanál

Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot , ízesítjük és tovább főzzük.

17. 

kukoricakeményítő 1 evőkanál  víz 100 milliliter

A legvégén egy kevés vízben keverjük el egy teáskanálnyi kukoricakeményítőt...

18. 

... és ezt öntsük a szószhoz és keverjük jól el .Pár percig hagyjuk az egészet jól besűrűsödni és egybeérni.

19. 

Majd a már előzőleg elkészült karfiolrózsákat tegyük a szószba úgy, hogy mindenhol jól bevonja.

20. 

újhagyma 1 darab

Utána pár percig hagyjuk együtt rotyogni az egészet és majd tálalhatjuk is. Újhagyma zöld részével szórjuk meg.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés