szakacsreceptek.hu

Pirított Shimeji gomba

Pirított Shimeji gomba

    

Egy nagyszerű recept a távol-keleti ízek kedvelői számára shimeji gombából, amelyet sárgarépával és hagymával pirítunk, majd halszósszal ízesítünk.

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

 

1. 

répa 40 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.

2. 

étolaj 2 evőkanál

A sárgarépát olajon megpirítjuk.

3. 

hagyma 40 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Hozzáadjuk a vastagon felvágott hagymát és fokhagymát.

4. 

Shimeji Bunapi gomba fehér 150 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a gombát és fűszerezzük.

5. 

Az egészet aranyszínűre pirítjuk.

6. 

halmártás 2 evőkanál  kínai káposzta 60 gramm

Hozzáadunk egy kis felaprított káposztát és halszósszal ízesítjük.

7. 

Átkeverjük és levesszük a tűzről.

8. 

Tálalhatjuk magában is, de összekeverhetjük például üveg vagy rizstésztával, kuszkusszal, stb. Friss korianderrel megszórjuk a tetejét.

Jó étvágyat!

Shimeji Bunapi gomba fehér150gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma40gramm
halmártás2evőkanál
kínai káposzta60gramm
répa40gramm
étolaj2evőkanál

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés