RECEPTEK

Pirított Shimeji gomba

Pirított Shimeji gomba

Egy nagyszerű recept a távol-keleti ízek kedvelői számára shimeji gombából, amelyet sárgarépával és hagymával pirítunk, majd halszósszal ízesítünk.

recept,recept fotó,Shimeji Bunapi gomba fehér,Húsnélküli ételek,Japán konyha receptjei,Gluténmentes ,Vegán receptek,Vegetáriánus receptek,Laktózmentes

Húsnélküli ételek

Japán konyha receptjei

Főzőcske

Adag

1

Az elkészítés ideje

15 min.

Nehézség

alacsony

 

Hozzávalók

Hozzávalók

Shimeji Bunapi gomba fehér150gramm
fekete bors, őrölt¼teáskanál
fokhagyma2gerezd
hagyma40gramm
halmártás2evőkanál
kínai káposzta60gramm
répa40gramm
étolaj2evőkanál

 

Recept

1. 

répa 40 gramm

A sárgarépát megpucoljuk, megmossuk és felszeleteljük.

2. 

étolaj 2 evőkanál

A sárgarépát olajon megpirítjuk.

3. 

hagyma 40 gramm  fokhagyma 2 gerezd

Hozzáadjuk a vastagon felvágott hagymát és fokhagymát.

4. 

Shimeji Bunapi gomba fehér 150 gramm  fekete bors, őrölt ¼ teáskanál

Amikor a hagyma üveges lesz, hozzáadjuk a gombát és fűszerezzük.

5. 

Az egészet aranyszínűre pirítjuk.

6. 

halmártás 2 evőkanál  kínai káposzta 60 gramm

Hozzáadunk egy kis felaprított káposztát és halszósszal ízesítjük.

7. 

Átkeverjük és levesszük a tűzről.

8. 

Tálalhatjuk magában is, de összekeverhetjük például üveg vagy rizstésztával, kuszkusszal, stb. Friss korianderrel megszórjuk a tetejét.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés