Epres pite

Klasszikus eper ízű édesség.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,eper,Kalácsok,Szezonális receptek
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | 0 ?? | kcal | |
porcukor | 6 233 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 6 321 | evőkanál kcal | |
rétesliszt | 0 ?? | kcal | |
sütőpor | 1 ?? | csomag kcal | |
tyúk tojás | 6 528 | darab kcal | |
vaj | 0 ?? | kcal | |
víz | 6 0 | evőkanál kcal |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • porcukor 6 evőkanál • víz 6 evőkanál • rétesliszt 6 evőkanál • sütőpor 1 csomag
A tojássárgáját és fehérjét elválasszuk. A tojássárgáját porcukorral jól kikeverjük, beleöntjük az előírt mennyiségű vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjékből kemény habot készítünk. A lisztbe beleöntjük a tojássárgáját és könnyedén belekeverjük a habot.

2.
vaj • rétesliszt • eper
A tepsit kivajazzuk és meghintjük liszttel. Az elkészített masszát egyenletesen beleöntjük. A tetejére friss epret rakunk.

3.
Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük. Meghintjük porcukorral és hagyjuk lehűlni.

Jó étvágyat!