Epres pite
Klasszikus eper ízű édesség.
recept,recept fotó,rétesliszt,rétesliszt,eper,Kalácsok
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
eper | - | ||
porcukor | 6 | evőkanál | |
rétesliszt | 6 | evőkanál | |
rétesliszt | - | ||
sütőpor | 1 | csomag | |
tyúk tojás | 6 | darab | |
vaj | - | ||
víz | 6 | evőkanál |
Recept
1.
tyúk tojás 6 darab • porcukor 6 evőkanál • víz 6 evőkanál • rétesliszt 6 evőkanál • sütőpor 1 csomag
A tojássárgáját és fehérjét elválasszuk. A tojássárgáját porcukorral jól kikeverjük, beleöntjük az előírt mennyiségű vizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A fehérjékből kemény habot készítünk. A lisztbe beleöntjük a tojássárgáját és könnyedén belekeverjük a habot.
2.
vaj • rétesliszt • eper
A tepsit kivajazzuk és meghintjük liszttel. Az elkészített masszát egyenletesen beleöntjük. A tetejére friss epret rakunk.
3.
Előmelegített sütőben 15 - 20 percig sütjük. Meghintjük porcukorral és hagyjuk lehűlni.
Jó étvágyat!