szakacsreceptek.hu

Málnás rácsos sütemény

    

Mennyei ízű sütemény

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

alacsony

 

 

 
 
málna350gramm
porcukor-
porcukor80gramm
rétesliszt200gramm
saját választás szerinti lekvár150gramm
sütőpor1teáskanál
tejföl (14-18%)1evőkanál
tyúk tojás1darab
vaj80gramm

1. 

rétesliszt 200 gramm  sütőpor 1 teáskanál  vaj 80 gramm  tyúk tojás 1 darab  porcukor 80 gramm  tejföl (14-18%) 1 evőkanál

A lisztet összekeverjük sütőporral, hozzáadjuk a vajat, tojást, cukrot, és a tejfölt. Lágy tésztát készítünk.

2. 

saját választás szerinti lekvár 150 gramm

Egy kisebb sütőlapot (32x22cm) sütőpapírral bélelünk ki. A tészta 2/3-át liszttel meghintett gyúrólapon kinyújtjuk, és áthelyezzük a sütőlapra. A tésztát kinyújthatjuk sütőpapíron is, amelyet a sütőlapról vettünk ki, és aztán a tésztával együtt helyezzük vissza. A tésztát megkenjük egy réteg ritka lekvárral.

3. 

málna 350 gramm

A lekvár tetejére rakjuk a málnát.

4. 

A tészta harmadából hengereket gyúrunk, és rács formájában rakjuk a kalácsra.

5. 

porcukor

Előmelegített sütőben kb 30 percig 180°C-on sütjük. A kész kalácsot megszórhatjuk porcukorral is.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés