RECEPTEK

Rácsos túrós kalács

Rácsos túrós kalács

bi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fillbi-star-fill

Egyszerű, lágy túrós kalács teához, vagy reggeli kávéhoz.

recept,recept fotó,túró, sima,lágy,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

kategóriak

Kalácsok  

Hozzávalók

Hozzávalók

kakaó

2

62

evőkanál

kcal

kristálycukor

225

905

gramm

kcal

napraforgó olaj

150

1349

milliliter

kcal

rétesliszt

400

1424

gramm

kcal

rétesliszt

0

??

kcal

sütőpor

10

8

gramm

kcal

tyúk tojás

4

352

darab

kcal

túró, sima,lágy

500

595

gramm

kcal

vaj

0

??

kcal

vaníliacukor

12

44

gramm

kcal

víz

200

0

milliliter

kcal

 

Recept

1. 

rétesliszt 400 gramm  kristálycukor 125 gramm  víz 200 milliliter  napraforgó olaj 150 milliliter  tyúk tojás 3 darab  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 10 gramm

A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót és sütőport habosra keverjük.

A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót...

2. 

túró, sima,lágy 500 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 100 gramm

A túrót tojással, és a két cukorral kikeverjük, majd egy vastagabb nejlon (esetleg cukrász) zacskóba töltjük.

A túrót tojással, és a két cukorral...

3. 

vaj  rétesliszt

A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra sütőlapra öntjük. A zacskó szélét kb 1cm-re lenyírjuk.

A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és...

4. 

A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a tésztára, és rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 190-200°C-on 25-30 percig sütjük.

A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a...

5. 

A sütés folyamán a túrós töltelék részben a tésztába süllyed. Azt hogy már megsült-e a kalács, egy hurkapálcika segítségével próbáljuk ki, amelyet beleszúrunk a kalács sötétebb részébe - amikor kivesszük a vége száraz maradt, és nincs rajta nyers tészta maradék.

A sütés folyamán a túrós töltelék részben...

6. 

A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a túró tovább süllyed a kakaós piskótába.

A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a...

Jó étvágyat!

Ajánlott receptek

Kedvenc keresések

Legolvasottabb receptek

© 2011 - 2025 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 9 • Bejelentkezés