szakacsreceptek.hu

Rácsos túrós kalács

Egyszerű, lágy túrós kalács teához, vagy reggeli kávéhoz.

 

Az elkészítés ideje: 50 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 
Kakaó2evőkanál
Kristálycukor250gramm
Napraforgó olaj150milliliter
Rétesliszt400gramm
Rétesliszt
Sütőpor10gramm
Tyúk tojás4darab
Túró, sima,lágy500gramm
Vaj
Vaníliacukor12gramm
Víz200milliliter

1. 

rétesliszt 400 g  kristálycukor 150 g  víz 200 ml  napraforgó olaj 150 ml  tyúk tojás 3 db  kakaó 2 EK  sütőpor 10 g

A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót és sütőport habosra keverjük.

2. 

túró, sima,lágy 500 g  tyúk tojás 1 db  vaníliacukor 12 g  kristálycukor 100 g

A túrót tojással, és a két cukorral kikeverjük, majd egy vastagabb nejlon (esetleg cukrász) zacskóba töltjük.

3. 

vaj  rétesliszt

A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra sütőlapra öntjük. A zacskó szélét kb 1cm-re lenyírjuk.

4. 

A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a tésztára, és rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 190-200°C-on 25-30 percig sütjük.

5. 

A sütés folyamán a túrós töltelék részben a tésztába süllyed. Azt hogy már megsült-e a kalács, egy hurkapálcika segítségével próbáljuk ki, amelyet beleszúrunk a kalács sötétebb részébe - amikor kivesszük a vége száraz maradt, és nincs rajta nyers tészta maradék.

6. 

A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a túró tovább süllyed a kakaós piskótába.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés