szakacsreceptek.hu

Rácsos túrós kalács

    

Egyszerű, lágy túrós kalács teához, vagy reggeli kávéhoz.

Főzőcske

Adag

Az elkészítés ideje

50 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 
kakaó2evőkanál
kristálycukor225gramm
napraforgó olaj150milliliter
rétesliszt400gramm
rétesliszt-
sütőpor10gramm
tyúk tojás4darab
túró, sima,lágy500gramm
vaj-
vaníliacukor12gramm
víz200milliliter

1. 

rétesliszt 400 gramm  kristálycukor 125 gramm  víz 200 milliliter  napraforgó olaj 150 milliliter  tyúk tojás 3 darab  kakaó 2 evőkanál  sütőpor 10 gramm

A lisztet, cukrot, vizet, olajat, tojást, kakaót és sütőport habosra keverjük.

2. 

túró, sima,lágy 500 gramm  tyúk tojás 1 darab  vaníliacukor 12 gramm  kristálycukor 100 gramm

A túrót tojással, és a két cukorral kikeverjük, majd egy vastagabb nejlon (esetleg cukrász) zacskóba töltjük.

3. 

vaj  rétesliszt

A kakaós masszát a zsiradékkal kikent és liszttel meghintett sütőlapra sütőlapra öntjük. A zacskó szélét kb 1cm-re lenyírjuk.

4. 

A túró tölteléket keresztben nyomjuk ki a tésztára, és rácsot készítünk. Előmelegített sütőben 190-200°C-on 25-30 percig sütjük.

5. 

A sütés folyamán a túrós töltelék részben a tésztába süllyed. Azt hogy már megsült-e a kalács, egy hurkapálcika segítségével próbáljuk ki, amelyet beleszúrunk a kalács sötétebb részébe - amikor kivesszük a vége száraz maradt, és nincs rajta nyers tészta maradék.

6. 

A kalácsot hűlni hagyjuk. Hűlés közben a túró tovább süllyed a kakaós piskótába.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés