szakacsreceptek.hu

Húsvéti túrós torta

    

Lágy és finom torta, amelyet nem csak az ünnepekre süthetünk hanem egész évben.

Főzőcske

Adag

4

Az elkészítés ideje

1 h. 20 min.

Nehézség

közepes

 

 

 
 
kandírozott gyümölcs mix50gramm
mandulaszirom2evőkanál
mazsola50gramm
porcukor80gramm
rum2evőkanál
rétesliszt250gramm
sütőpor1csomag
tyúk tojás2darab
túró, sima,lágy250gramm
vaj80gramm
vaníliacukor-

1. 

vaj 80 gramm  túró, sima,lágy 250 gramm

A puha vajat a túróval jól összekeverjük.

2. 

tyúk tojás 2 darab

Hozzáadjuk a felvert tojások 2/3. Az 1/3 eltesszük. A tojásokat hozzá keverjük a túróhoz.

3. 

porcukor 80 gramm  rétesliszt 250 gramm  sütőpor 1 csomag

Hozzáadjuk a cukrot, lisztet sütőporral és kidolgozzuk a keményebb tésztát.

4. 

mazsola 50 gramm  kandírozott gyümölcs mix 50 gramm  rum 2 evőkanál

Hozzáadjuk a megmosott, és vízben előre beáztatott, leszűrt mazsolát és az apróra vágott cukrozott gyümölcsöt. Jól összekeverjük és cipó formákat készítünk a tésztából. A mazsolát ízlés szerint rumban is áztathatjuk.

5. 

A cipókat a sütőpapírral bélelt sütőlapra helyezzük és 15-20 percig pihenni hagyjuk.

6. 

mandulaszirom 2 evőkanál

Ezután a cipókat megkenjük a maradék tojással, megszórjuk mandulával és a közepén lágyan keresztbe vágjuk.

7. 

Előmelegített sütőben sütjük 180°C hőmérsékletnél- 60 percig. Majd 40 perces sütés után letakarjuk alufóliával, hogy ne legyen túlzottan sötét a színe.

8. 

vaníliacukor

Sütés után lágyan meghintjük cukorral és hagyjuk kihűlni.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés