szakacsreceptek.hu

Egyszerű kalács öntött tésztából

Nincs kedve hosszasan bajlódni a buktákkal, akkor próbálja ki ezt a receptet egy egyszerű kelt öntött tésztából. Töltelékként használhatunk túrót, esetleg szilva lekvárt, mákot, vagy diót.

 

Adag: 16

Az elkészítés ideje: 1 h. 15 min.

    

Főzőcske: 

Értékelés: 

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

zsírszegény tej 1,5% 200 ml  kristálycukor 1 TK  friss élesztő 25 g

A meleg tejbe cukrot és élesztőt szórunk. Kovászt készítünk.

2. 

finomliszt 250 g  rétesliszt 250 g  porcukor 50 g    tyúk tojás 1 db  olivaolaj 100 ml  zsírszegény tej 1,5% 300 ml

Egy tálba szórjuk mindkét lisztet, hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, tojást, olajat és tejet. A végén hozzáöntjük a kovászt.

3. 

Lágy tésztát gyúrunk.

4. 

vaj  rétesliszt

A tészta felét kivajazott liszttel meghintett tepsibe (34x28cm) öntjük.

5. 

túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 500 g  porcukor 120 g  tyúk tojás 3 db

A túrót a cukorral és a tojással kikeverjük és hozzáadjuk...

6. 

mazsola 100 g

... a mazsolát.

7. 

A túrós tölteléket a tésztára egyenletes távolságra egymástól kupacokban rakjuk.

8. 

A túrós kupacokat vékonyan leöntjük a tésztával, először hosszában.

9. 

Aztán széltében is.

10. 

Az elkészített kalácsot előmelegített sütőbe helyezzük.

11. 

180-190°C-on 45 percig sütjük.

12. 

porcukor

A megsült kalácsot porcukorral meghintjük.

13. 

Kihűlés után felvágjuk bukta formákra.

14. 

Tálalhatjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2017 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 7 • Bejelentkezés