Egyszerű kalács öntött tésztából
Nincs kedve hosszasan bajlódni a buktákkal, akkor próbálja ki ezt a receptet egy egyszerű kelt öntött tésztából. Töltelékként használhatunk túrót, esetleg szilva lekvárt, mákot, vagy diót.
recept,recept fotó,zsírszegény tej 1,5%,friss élesztő,rétesliszt,túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom,mazsola,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
finomliszt | 250 | gramm | |
friss élesztő | 25 | gramm | |
kristálycukor | 1 | teáskanál | |
mazsola | 100 | gramm | |
olivaolaj | 100 | milliliter | |
porcukor | 170 | gramm | |
porcukor | - | ||
rétesliszt | 250 | gramm | |
rétesliszt | - | ||
só | - | ||
tyúk tojás | 4 | darab | |
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom | 500 | gramm | |
vaj | - | ||
zsírszegény tej 1,5% | 500 | milliliter |
Recept
1.
zsírszegény tej 1,5% 200 milliliter • kristálycukor 1 teáskanál • friss élesztő 25 gramm
A meleg tejbe cukrot és élesztőt szórunk. Kovászt készítünk.
2.
finomliszt 250 gramm • rétesliszt 250 gramm • porcukor 50 gramm • só • tyúk tojás 1 darab • olivaolaj 100 milliliter • zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter
Egy tálba szórjuk mindkét lisztet, hozzáadunk egy csipetnyi sót, cukrot, tojást, olajat és tejet. A végén hozzáöntjük a kovászt.
3.
Lágy tésztát gyúrunk.
5.
túró, lágy, 40 - 45% zsírtartalom 500 gramm • porcukor 120 gramm • tyúk tojás 3 darab
A túrót a cukorral és a tojással kikeverjük és hozzáadjuk...
7.
A túrós tölteléket a tésztára egyenletes távolságra egymástól kupacokban rakjuk.
8.
A túrós kupacokat vékonyan leöntjük a tésztával, először hosszában.
9.
Aztán széltében is.
10.
Az elkészített kalácsot előmelegített sütőbe helyezzük.
11.
180-190°C-on 45 percig sütjük.
13.
Kihűlés után felvágjuk bukta formákra.
14.
Tálalhatjuk.
Jó étvágyat!