szakacsreceptek.hu

Teljes kiőrlésű túrós kalács

Teljes kiőrlésű túrós kalács

    

Kiváló és egészséges kalács, finom édes túróval.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter  nádcukor 1 teáskanál  teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál  friss élesztő 20 gramm

Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.

2. 

teljes kiőrlésű liszt 300 gramm  tyúk tojás 1 darab  natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 80 gramm  nádcukor 20 gramm   1 csipet

Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.

3. 

A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tészta kicsit hígabb és ragadósabb.

4. 

mazsola 60 gramm

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk.

5. 

darabos túró 250 gramm  nádcukor 50 gramm  tyúk tojás 1 darab

A túrót tojással, cukorral,...

6. 

natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 2 evőkanál

...joghurttal,...

7. 

kukoricakeményítő 2 evőkanál

... és kukorica keményítővel keverjük össze.

8. 

teljes kiőrlésű liszt

A sütőlapot (32x42cm) sütőpapírral béleljük ki. A papírra ráöntjük a tésztát, megszórjuk liszttel és kézzel elegyengetjük az egész sütőlapra.

9. 

A tésztára ráöntjük a túrót.

10. 

25 percig 180°C fokon sütjük.

11. 

A kihűlt kalácsot felvágjuk.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2020 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés