Teljes kiőrlésű túrós kalács
![Teljes kiőrlésű túrós kalács](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_strava/mod_recepty/recipe/00001770/img_hu_4x3/teljes-kiorlesu-turos-kalacs_00180.jpg)
Kiváló és egészséges kalács, finom édes túróval.
recept,recept fotó,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,teljes kiőrlésű liszt,mazsola,darabos túró,Kalácsok
Kalácsok
kategóriak
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
darabos túró | 250 | gramm | |
friss élesztő | 20 | gramm | |
kukoricakeményítő | 2 | evőkanál | |
mazsola | 60 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 80 | gramm | |
natúr joghurt 3,5% zsírtartalom | 2 | evőkanál | |
nádcukor | 1 | teáskanál | |
nádcukor | 70 | gramm | |
só | 1 | csipet | |
teljes kiőrlésű liszt | 300 | gramm | |
teljes kiőrlésű liszt | 1 | teáskanál | |
teljes kiőrlésű liszt | - | ||
teljes zsírtartalmú tej 3,5% | 150 | milliliter | |
tyúk tojás | 2 | darab |
Recept
1.
teljes zsírtartalmú tej 3,5% 150 milliliter • nádcukor 1 teáskanál • teljes kiőrlésű liszt 1 teáskanál • friss élesztő 20 gramm
Egy kevés langyos tejben cukrot liszttel keverünk össze. Morzsolt élesztőt adunk hozzá és lágyan megkeverjük. Meleg helyen letakarva hagyjuk felfuttatni az élesztőt.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6273.jpg)
2.
teljes kiőrlésű liszt 300 gramm • tyúk tojás 1 darab • natúr joghurt 3,5% zsírtartalom 80 gramm • nádcukor 20 gramm • só 1 csipet
Egy tálba beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a tojást, joghurtot, cukrot és egy csipetnyi sót. Hozzáöntjük a kovászt és kidolgozzuk a tésztát.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6274.jpg)
3.
A tésztát megszórjuk liszttel, letakarjuk és egy órán át kelni hagyjuk. A tészta kicsit hígabb és ragadósabb.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6277.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6266.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6267.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6283.jpg)
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6286.jpg)
8.
A sütőlapot (32x42cm) sütőpapírral béleljük ki. A papírra ráöntjük a tésztát, megszórjuk liszttel és kézzel elegyengetjük az egész sütőlapra.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6314.jpg)
9.
A tésztára ráöntjük a túrót.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6320.jpg)
10.
25 percig 180°C fokon sütjük.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6336.jpg)
11.
A kihűlt kalácsot felvágjuk.
![](https://www.szakacsreceptek.hu/_site_media/com_photogallery/recipe/00001770/small/IMG_6342.jpg)
Jó étvágyat!