szakacsreceptek.hu

Lágy túrós , mákos kalács

     

Egy lágy vajas tésztából készült kalács, túrós-mákos töltelékkel.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

 

kategóriak:   

 

 
 

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 250 g  porcukor 60 g  vaníliacukor 8 g  szódabikarbóna ½ TK  vaj 125 g  tyúk tojás 1 db

Egy tálba lisztet, cukrot, vanília cukrot, szódabikarbónát keverünk össze. Fokozatosan hozzáadjuk a puha szeletelt vajat és a tojásokat.

A tészta elkészítése

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk és fél órát pihentetjük, hűvös helyen.

3. Túrós töltelék

mazsola 50 g  víz  túró, zsírszegény 500 g  tejföl (14-18%) 2 EK  tyúk tojás 2 db  porcukor 90 g  darás liszt 25 g

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk. Egy tálba túrót teszünk, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, cukrot , vajat, lisztet és a leszűrt mazsolát.

Túrós töltelék

4. 

Simára keverjük.

5. Mákos töltelék

zsírszegény tej 1,5% 80 ml  kristálycukor 50 g  őrölt mák 100 g

Egy lábasban tejet cukorral felforralunk levesszük a tűzről és hozzá keverjük az őrölt mákot.

Mákos töltelék

6. A kalács elkészítése

rétesliszt

A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk lisztel meghintett gyúró lapon ( a vaj elég gyorsan olvad ezért dolgozzunk gyorsan).

A kalács elkészítése

7. 

A tésztát egy kalács formába öntjük.

8. 

A tésztára rá öntjük a túrós tölteléket és a mákossal kidíszítjük.

9. Sütjük

A kalácsok 180°C 30 percig sütjük.

Sütjük

10. 

Ha megsült, hagyjuk rendesen kihűlni.

11. Tálalás

Ezután szeletekre vágjuk és óvatosan tányérra helyezzük.A tészta nagyon omlós ezért tálaláskor vigyázunk arra hogy ne törjön össze.Fogyaszthatjuk akár egy süteményt - kis kanállal vagy desszertes villával.

Tálalás

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés