RECEPTEK

Lágy túrós , mákos kalács

Lágy túrós , mákos kalács

Egy lágy vajas tésztából készült kalács, túrós-mákos töltelékkel.

recept,recept fotó,mazsola,túró, zsírszegény,őrölt mák,Kalácsok

Kalácsok

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

1 h. 30 min.

Nehézség

nagy

kategóriak

Kalácsok  

 

Hozzávalók

Hozzávalók

darás liszt25gramm
kristálycukor50gramm
mazsola50gramm
porcukor150gramm
rétesliszt250gramm
rétesliszt-
szódabikarbóna½teáskanál
tejföl (14-18%)2evőkanál
tyúk tojás3darab
túró, zsírszegény500gramm
vaj125gramm
vaníliacukor8gramm
víz-
zsírszegény tej 1,5%80milliliter
őrölt mák100gramm

 

Recept

1. A tészta elkészítése

rétesliszt 250 gramm  porcukor 60 gramm  vaníliacukor 8 gramm  szódabikarbóna ½ teáskanál  vaj 125 gramm  tyúk tojás 1 darab

Egy tálba lisztet, cukrot, vanília cukrot, szódabikarbónát keverünk össze. Fokozatosan hozzáadjuk a puha szeletelt vajat és a tojásokat.

2. 

A tésztát jól kidolgozzuk és fél órát pihentetjük, hűvös helyen.

3. Túrós töltelék

mazsola 50 gramm  víz  túró, zsírszegény 500 gramm  tejföl (14-18%) 2 evőkanál  tyúk tojás 2 darab  porcukor 90 gramm  darás liszt 25 gramm

A mazsolát megmossuk és vízbe áztatjuk. Egy tálba túrót teszünk, hozzáadjuk a tejfölt, tojást, cukrot , vajat, lisztet és a leszűrt mazsolát.

4. 

Simára keverjük.

5. Mákos töltelék

zsírszegény tej 1,5% 80 milliliter  kristálycukor 50 gramm  őrölt mák 100 gramm

Egy lábasban tejet cukorral felforralunk levesszük a tűzről és hozzá keverjük az őrölt mákot.

6. A kalács elkészítése

rétesliszt

A sütőt előmelegítjük. A tésztát kinyújtjuk lisztel meghintett gyúró lapon ( a vaj elég gyorsan olvad ezért dolgozzunk gyorsan).

7. 

A tésztát egy kalács formába öntjük.

8. 

A tésztára rá öntjük a túrós tölteléket és a mákossal kidíszítjük.

9. Sütjük

A kalácsok 180°C 30 percig sütjük.

10. 

Ha megsült, hagyjuk rendesen kihűlni.

11. Tálalás

Ezután szeletekre vágjuk és óvatosan tányérra helyezzük.A tészta nagyon omlós ezért tálaláskor vigyázunk arra hogy ne törjön össze.Fogyaszthatjuk akár egy süteményt - kis kanállal vagy desszertes villával.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés