szakacsreceptek.hu

Túrós kalács finom szőlővel

     

Leveles tésztából készült túrós kalács apró szőlővel. A kalács a legfinomabb ha egy kicsit savanyúbb fajta szőlőt használunk esetleg más apró gyümölcsöt is felhasználhatunk.

Főzőcske

Adag

8

Az elkészítés ideje

25 min.

Nehézség

közepes

 

kategóriak:   

 

 
 

1. 

piros szőlő 150 g  túró, zsírszegény 250 g  porcukor 70 g  tyúk tojás 2 db

A szőlőt megmossuk. A túrót jól összekeverjük a cukorral és a tojással.

2. 

leveles tészta 275 g

A leveles tészt8t egy lisztel meghintett gyúrólapon egy kicsit kinyújtjuk. Majd a nyújtófa segítségével áthelyezzük a sütőpapírral bélelt nagyobb tepsibe.

3. 

A tésztára rá borítjuk a túrós masszát. a tetejére egyenletesen rá szórjuk a szőlő szemeket.

4. 

Előmelegített sütőben 220°C kb. 15 percig sütjük.

5. 

Miután a kalács kihűlt felszeleteljük vagy egy konyhai olló segítségével háromszögeket nyírunk ki.

6. 

porcukor

Fogyasztás előtt meghintjük finom porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2018 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés