Citromos kenyérke

Lágy és édes kenyérke,citrom ízzel és citromos mázzal a tetején.
recept,recept fotó,citrom,citromlé,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
| citrom | 1 ?? | darab kcal | |
| citromlé | 3 10 | evőkanál kcal | |
| finomliszt | 200 694 | gramm kcal | |
| kristálycukor | 125 503 | gramm kcal | |
| kukoricakeményítő | 50 181 | gramm kcal | |
| porcukor | 200 776 | gramm kcal | |
| sütőpor | ½ ?? | csomag kcal | |
| tyúk tojás | 2 176 | darab kcal | |
| vaj | 130 955 | gramm kcal | |
| zsírszegény tej 1,5% | 0 ?? | kcal |
Recept
1.
finomliszt 200 gramm • kukoricakeményítő 50 gramm • citrom 1 darab • sütőpor ½ csomag
Egy mélyebb lábasba belerakjuk a lisztet, keményítőt és a sütő port. A citromokat alaposan megmossuk, lereszeljük a héját a levét pedig kifacsarjuk.

2.
kristálycukor 125 gramm • vaj 130 gramm • zsírszegény tej 1,5% • tyúk tojás 2 darab
A z alapanyagokhoz hozzáadjuk a cukrot, puha vajat és az egészet elektromos habverő segítségével jól kikeverjük, így sima tésztát kapunk..
TIPP: Ha a tészta túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejet.

3.
A sütő formát kizsírozzuk és meghintjük lisztel.Belerakjuk a tésztát, a tetejét elsimítjuk.

4.
citromlé 3 evőkanál • porcukor 200 gramm
180°C sütjük, 35-45 percig. A kész, még meleg kenyérkét leöntjük a citromos mázzal, amelyet a következő képen készítünk el: 3-4 leveses kanál citrom levet összekeverünk porcukorral.

Jó étvágyat!






















