szakacsreceptek.hu

Citromos kenyérke

    

Lágy és édes kenyérke,citrom ízzel és citromos mázzal a tetején.

Főzőcske

Adag

10

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

alacsony

 

kategóriak:    

 

 
 
citrom1darab
citromlé3evőkanál
finomliszt200gramm
kristálycukor125gramm
kukoricakeményítő50gramm
porcukor200gramm
sütőpor½csomag
tyúk tojás2darab
vaj130gramm
zsírszegény tej 1,5%-

1. 

finomliszt 200 gramm  kukoricakeményítő 50 gramm  citrom 1 darab  sütőpor ½ csomag

Egy mélyebb lábasba belerakjuk a lisztet, keményítőt és a sütő port. A citromokat alaposan megmossuk, lereszeljük a héját a levét pedig kifacsarjuk.

2. 

kristálycukor 125 gramm  vaj 130 gramm  zsírszegény tej 1,5%  tyúk tojás 2 darab

A z alapanyagokhoz hozzáadjuk a cukrot, puha vajat és az egészet elektromos habverő segítségével jól kikeverjük, így sima tésztát kapunk..
TIPP: Ha a tészta túl sűrű, adhatunk hozzá egy kis tejet.

3. 

A sütő formát kizsírozzuk és meghintjük lisztel.Belerakjuk a tésztát, a tetejét elsimítjuk.

4. 

citromlé 3 evőkanál  porcukor 200 gramm

180°C sütjük, 35-45 percig. A kész, még meleg kenyérkét leöntjük a citromos mázzal, amelyet a következő képen készítünk el: 3-4 leveses kanál citrom levet összekeverünk porcukorral.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés