szakacsreceptek.hu

Kétszintes almás kalács

Kétszintes almás kalács

    

Egy szaftos almás kalács, amelyet azonnal imádni fognak!

Főzőcske

Adag

25

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

közepes

 

 

1. 

rétesliszt 600 gramm  vaj 300 gramm  porcukor 150 gramm  tyúk tojás 2 darab  sütőpor 12 gramm

Lisztből, vajból, cukorból, tojásból és sütőporból tésztát készítünk.

2. 

Hűtőszekrényben tesszük 30 percre. Osszuk szét a tésztát harmadokra.

3. 

alma  1.5 kilogramm

Az almát meghántjuk és lereszeljük.

4. 

kristálycukor 100 gramm  fahéj, őrölt 1.5 teáskanál

Adjunk a reszelt almához cukrot és fahéjat A tölteléket két részre osztjuk.

5. 

A tészta egyik részét lisztezett deszkán kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.

6. 

A töltelék egyik részét a tésztára tesszük, rá tesszük a másik kinyújtott tésztát, amelyre ráhelyezzük a töltelék másik részét. A harmadik tészta részből rács formákat készítünk a kalács tetejére.

7. 

180 percig 30°C fokon sütjük.

Jó étvágyat!

alma 1.5kilogramm
fahéj, őrölt1.5teáskanál
kristálycukor100gramm
porcukor150gramm
rétesliszt600gramm
sütőpor12gramm
tyúk tojás2darab
vaj300gramm

 

© 2011 - 2021 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés