RECEPTEK

Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal

Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal

Édes sütemény savanyú-édes mázzal, amelyet a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak!

recept,recept fotó,aszalt szilva,főzőcsokoládé,citromlé,Kalácsok,

Kalácsok

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

Hozzávalók

Hozzávalók

aszalt szilva100gramm
citromlé1evőkanál
főzőcsokoládé50gramm
nádcukor50gramm
porcukor100gramm
rétesliszt250gramm
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás2darab
víz1evőkanál
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

 

Recept

1. 

tyúk tojás 2 darab  nádcukor 50 gramm

A tojásból és a cukorból habot készítünk.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  aszalt szilva 100 gramm  főzőcsokoládé 50 gramm

A csokoládét apróra vágjuk és a szilvával együtt mixerben mixerezzük.

3. 

A kész masszát összekeverjük a tojással.

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Keményebb tészta jön létre, mivel nem tartalmaz zsiradékot.

5. 

A tésztát egy kisebb (34x22cm) sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és elegyengetjük.

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

porcukor 100 gramm  citromlé 1 evőkanál

A kimért cukorhoz hozzáadjuk a citromlevet...

8. 

víz 1 evőkanál

...és a forróvizet.

9. 

Alaposan összekeverjük...

10. 

...és ráöntjük majd elegyengetjük a lehűlt süteményen. Megvárjuk, amíg kissé megszilárdul...

11. 

...majd kis kockákra vagy háromszögekre szeleteljük. A süteményt addig szeleteljük fel, amíg nem szilárdult meg teljesen a máz.

Jó étvágyat!

© 2011 - 2024 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés  • Frissítse a cookie-k beállításit