szakacsreceptek.hu

Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal

    

Édes sütemény savanyú-édes mázzal, amelyet a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak!

Főzőcske

Adag

16

Az elkészítés ideje

60 min.

Nehézség

nagy

 

 

 
 
aszalt szilva100gramm
citromlé1evőkanál
főzőcsokoládé50gramm
nádcukor50gramm
porcukor100gramm
rétesliszt250gramm
sütőpor1teáskanál
tyúk tojás2darab
víz1evőkanál
zsírszegény tej 1,5%300milliliter

1. 

tyúk tojás 2 darab  nádcukor 50 gramm

A tojásból és a cukorból habot készítünk.

2. 

zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter  aszalt szilva 100 gramm  főzőcsokoládé 50 gramm

A csokoládét apróra vágjuk és a szilvával együtt mixerben mixerezzük.

3. 

A kész masszát összekeverjük a tojással.

4. 

rétesliszt 250 gramm  sütőpor 1 teáskanál

Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Keményebb tészta jön létre, mivel nem tartalmaz zsiradékot.

5. 

A tésztát egy kisebb (34x22cm) sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és elegyengetjük.

6. 

30 percig 180°C fokon sütjük.

7. 

porcukor 100 gramm  citromlé 1 evőkanál

A kimért cukorhoz hozzáadjuk a citromlevet...

8. 

víz 1 evőkanál

...és a forróvizet.

9. 

Alaposan összekeverjük...

10. 

...és ráöntjük majd elegyengetjük a lehűlt süteményen. Megvárjuk, amíg kissé megszilárdul...

11. 

...majd kis kockákra vagy háromszögekre szeleteljük. A süteményt addig szeleteljük fel, amíg nem szilárdult meg teljesen a máz.

Jó étvágyat!

 

© 2011 - 2019 NetCorp, s.r.o. • Powered by Master_CMS 8 • Bejelentkezés