Szilvás-csokoládés sütemény citromos mázzal
Édes sütemény savanyú-édes mázzal, amelyet a gyerekek és a felnőttek is imádni fognak!
recept,recept fotó,aszalt szilva,főzőcsokoládé,citromlé,Kalácsok,
Kalácsok
Hozzávalók
Hozzávalók
aszalt szilva | 100 | gramm | |
citromlé | 1 | evőkanál | |
főzőcsokoládé | 50 | gramm | |
nádcukor | 50 | gramm | |
porcukor | 100 | gramm | |
rétesliszt | 250 | gramm | |
sütőpor | 1 | teáskanál | |
tyúk tojás | 2 | darab | |
víz | 1 | evőkanál | |
zsírszegény tej 1,5% | 300 | milliliter |
Recept
2.
zsírszegény tej 1,5% 300 milliliter • aszalt szilva 100 gramm • főzőcsokoládé 50 gramm
A csokoládét apróra vágjuk és a szilvával együtt mixerben mixerezzük.
3.
A kész masszát összekeverjük a tojással.
4.
rétesliszt 250 gramm • sütőpor 1 teáskanál
Hozzákeverjük a lisztet és a sütőport. Keményebb tészta jön létre, mivel nem tartalmaz zsiradékot.
5.
A tésztát egy kisebb (34x22cm) sütőpapírral bélelt sütőlapra öntjük és elegyengetjük.
6.
30 percig 180°C fokon sütjük.
9.
Alaposan összekeverjük...
10.
...és ráöntjük majd elegyengetjük a lehűlt süteményen. Megvárjuk, amíg kissé megszilárdul...
11.
...majd kis kockákra vagy háromszögekre szeleteljük. A süteményt addig szeleteljük fel, amíg nem szilárdult meg teljesen a máz.
Jó étvágyat!